DAVA SÜRÜNCEMEDE, YABAN HAYVANLARI KATLEDİLİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DAVA SÜRÜNCEMEDE, YABAN HAYVANLARI KATLEDİLİYOR!


 

Adana, Hatay, Niğde, Kayseri ve Mersin’de 70 yaban keçisinin avlanmasını engellemek için açtıkları davanın Eylül ayından beri sürüncememe bırakıldığını iddia eden hayvanseverler yaşananlara tepkili. Davanın sürüncemede bırakılması nedeniyle yaban hayvanlarının katledildiğini belirten hayvanseverler yürütmenin durdurulmasını bekliyor.

Hediye Eroğlu

 

Hayvan Hakları İzleme Komitesi Adana, Hatay, Niğde, Kayseri ve Mersin'de toplam 70 yaban keçisinin ulusal mevzuata ve uluslararası sözleşmeye aykırı bir şekilde avlanmasının önüne geçmek için Vegan Derneği, Hayvan Hakları ve Etiği Derneği, Hayvan Haklarını İzleme Komitesi ve Hayvanlara Adalet Derneği ile birlikte 27 Eylül tarihinde yürütmenin durdurulması talepli olarak dava açtı. Dosya önce Adana 2. İdare Mahkemesi tarafından görevsizlik kararı verilerek Danıştay'a gönderildi. Daha sonra Danıştay tarafından tekrar görevsizlik kararı verilerek dosya yeniden Adana 2. İdare Mahkemesine havale edildi.

Hayvan Hakları Komitesi’nden alınan bilgile göre, 01.11.2021 tarihli olan Danıştay'ın kararı 25.11.2021 tarihine kadar onaylanmazken avukatların dosyaya girmesi nedeniyle tebliğ edildi!. Kasım ayı boyunca dosya hakkında bilgi isteyen avukatlara her seferinde "dosyanın incelemeye alınacağı" söylendi. Ancak avukatlar, görevsizlik kararının tarihinden, dosya hakkında çok daha önceden tekrar görevsizlik kararı verildiğini ve geri gönderileceğinin belli olduğunu, kararın 25 gün imzada bekleyerek sisteme yüklenmediğini anladı.

 

“1 HAFTADAN FAZLA GİDER AVANSININ DÖNMESİ BEKLENDİ”

İddiaya göre, Danıştay'dan Adana'ya geri giden dosya ile ilgili olarak incelemeye alınması için bir haftadan uzun süre Danıştay'dan gider avansının dönmesi beklendi. Avukatlar tam yürütmenin durdurulması kararını alacağını düşünürken, Tarım Orman Bakanlığına savunma için 10 gün süre verildiğini ve bu sürede yürütmenin durdurulmayacağını öğrendi.

 

“3 AYDIR YÜRÜTMENİN DURDURULMASI KARARI VERİLMİYOR”

Hayvan Hakları İzleme Komitesi tarafından yaşananlara tepki gösterilerek şu ifadelere yer verildi: “Neredeyse üç aydır, yürütmenin durdurulması talepli olarak açtığımız davada yürütmenin durdurulması kararı verilmiyor. Neredeyse üç aydır, dosya usuli birtakım gerekçeler ile mahkemeler arasında gidip geliyor. Neredeyse üç aydır, yaban keçileri toplam beş ilde hukuksuzca avlanıyor. Bu sene açılan Bolu ve Konya davalarında da, geçtiğimiz yıl alınan ve emsal olarak sunulan kararlarda da Bakanlık savunması alınmaksızın yürütmenin durdurulması kararı verildi. Çünkü bu avcılık açıkça hukuka, kanuna, sözleşmelere aykırı.

 

“YÜRÜTMENİN DURDURULMASI NEDEN GECİKTİRİYOR?”

Ölen hayvanlar bir daha hayata döndürülemeyecek! Neden yürütmenin durdurulması kararı devamlı olarak geciktiriliyor?  Dava açtığımız 27 Eylül tarihinden bu yana bu illerde kaç yaban keçisinin öldürüldüğüne dair bilgi edinme başvurumuza neden hâlen cevap verilmiyor?

 

“HAYVANLARI KURTARAMIYORUZ”

Hayvanlar ile ilgili sınırlı lehe hukuki düzenleme var, bunlar da sadece bazı belli başlı türlerle ilgili sayılı düzenlemeler. Ancak bu düzenlemeleri bile gereği gibi uygulatamıyor, hayvanları kurtaramıyoruz. Adana 2. İdare Mahkemesinin 2021/1635 esas sayılı dosyasında daha fazla vakit kaybedilmesi gibi bir imkân yok. Çok hayvan kaybettik ve bu hayvanların sayısını da öğrenmeyi talep ediyoruz! Bilgi edinme başvurumuza cevap almayı ve bir an önce yürütmenin durdurulması kararı verilmesini, dosyanın daha fazla sürüncemede bırakılmamasını istiyoruz!”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA