CHP’DE YARIŞ KIZIŞIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’DE YARIŞ KIZIŞIYOR


 

CHP Erdemli İlçe Başkanlığı’nın 16 Ocak’ta yapılacak olağanüstü genel kurulu ve Ocak ayı sonunda yapılacağı öğrenilen Gülnar ve Çamlıyayla ilçe başkanlıkları için yarış kızıştı.

Hediye Eroğlu

 

CHP Erdemli İlçe Başkanı Mustafa Kılbaş, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay tarafından Nisan ayında görevden alınarak yerine Ahmet Dursen Şahin atanmıştı. Gülnar’da ise Ahmet Barut ve yönetim kurulu üyeleri CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Ahmet Gökulu ile yaşadığı sorun nedeniyle görevlerinden istifa etmişti. Yerine ise Ümran Yaldız atanmıştı. Çamlıyayla’da da İl Başkanı Adil Aktay, Ahmet Eryılmaz'ı il ilçe arasındaki uyumsuzluğu gerekçe göstererek görevden almış yerine Seher Sorma’yı atamıştı. Eski Erdemli İlçe Başkanı Mustafa Kılbaş olağanüstü kongre yapılmadığı takdirde sesini duyurmak için 24 Kasım’da Erdemli’den CHP Mersin il Başkanlığı’na yürüyüş yapacağını duyurmuştu. Gelen tepkiler sonrası CHP İl Başkanlığı’nın 16 Ocak’ta Erdemli’de olağanüstü kongre kararı alması üzerine Kılbaş yürüyüş yapmaktan vazgeçmişti.

 

ERDEMLİ’DE ADAYLAR BELLİ OLUYOR

16 Ocak’ta yapılacak Erdemli İlçe olağanüstü kongresinde başkanlığa aday olanlar açıklanmaya başlandı. İlk adaylığını Kılbaş’ın görevden alınması sonrası göreve getirilen mevcut başkan Ahmet Dursen  Şahin yaptı. Şahin ilçe binasında düzenlediği basın açıklamasında ilçeye yapılan hizmetleri daha fazla yapabilmek için aday olduğunu söyledi. Büyükşehir ile birlikte hareket ettiklerini ve etmeye de devam edeceklerini ifade eden Şahin, hizmetlerin daha fazla ve sağlıklı yapılması için ilçe başkanlığına aday olduğunu belirtti.

İl Başkanı Adil Aktay’ın görevden aldığı Mustafa Kılbaş ise yeniden aday olduğunu söyledi. Kılbaş gazetemize yaptığı açıklamada, 16 Ocak’ta ilçe başkanlığı için olağanüstü kongre yapacaklarını ifade ederek “Mevcut kayyum başkan Ahmet Dursen Şahin adaylığını açıkladı. Bende adayım. Muhtemelen ikimiz yarışacağız” dedi.

 

“DAHA İYİ YAPABİLECEĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM”

Kendisinin daha önce parti görev ve sorumluluklarını yerine getiremediği gerekçesiyle görevden alındığını anlatan Kılbaş, “Herhangi bir disipline verilmem ve herhangi bir disiplin suçum yok. Bunun doğru olmadığını daha önce dile getirmiştim. Şu anda ülkenin içinde bulunduğu durumu göz önüne alarak benim Mersin ve Erdemli’de kendi ilçemdeki durumu göz önüne alarak ‘Geliyor gelmekte olan’ diyoruz. Dolayısıyla daha iyi yapabileceğimizi düşündüğümüz için yeni bir kadro ile yola çıkacağız. Tanınan bilinen bir kişiyiz. Erdemli’nin çocuğuyuz. Daha iyi yapabileceğimi düşünüyorum. İlçemde partimi iktidara hazırlamak, öncelikle Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilleri seçimleri ve akabindeki yerel seçimlere partimi hazırlamak istiyorum.” şeklinde konuştu.

 

“ADAY OLMAMAM İÇİN BASKI YOK, UZLAŞMA ADIMI GELMEDİ”

Kılbaş aday olmaması yönünde bir baskı olup olmadığı yönündeki soruya, “Aday olmamam yönünde şu ana kadar tarafıma bir baskı gelmedi. il Başkanımızla bir sıkıntı yok. İl Başkanımız ile görüştüm. Aday olmayı düşündüğümü söyledim, Ya da uzlaşma için bir şey olup olmadığını söyledim. Şu ana kadar aday olmadığını açıklamamın sebebi uzlaşma olur mu diye beklememden kaynaklandı. Bekledik. Yani herhangi uzlaşma ile ilgili bir adım gelmedi. Biz attık ama gelmedi. Mevcut şu anki geçici kurul başkanımız Ahmet Dursen Şahin başkan adaylığını açıkladı. 1 Ocak’ta bende açıklayacağım. Muhtemelen iki adaylı demokratik bir seçim olacak diye değerlendiriyorum” diye konuştu.  

Gülnar ve Çamlıyayla’da ise olağanüstü kongrelerin ocak ayı sonunda yapılacağı öğrenildi. Çamlıyayla’da mevcut başkan Seher Sorma’nın başkanlığındaki tek liste ile seçime gidileceği belirtilirken Gülnar’da iki adayın yarışacağı gelen bilgiler arasında.

Gülnar’da CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Ahmet Gökulu ile yaşadığı sorun nedeniyle görevinden istifa eden Ahmet Barut çok yıprandığı için adaylığı düşünmediğini ifade ederken mevcut başkan Ümran Yaldız ile eski Örtülü Köyü Muhtarı Mesut Bakır’ın aday olduğunun söylendiğini kaydetti.

 

“İL BAŞKANI VE MECLİS ÜYESİ İLE ÇOK SORUN YAŞADIK”

İlçe Başkanlığı döneminde çok sorun yaşadığını, maddi manevi yıprandığını belirten Barut, “İl Başkanı ve Gülnar’daki meclis üyesi ile bir sürü sorun yaşadık. Örgütü devre dışı bırakmaya çalıştılar. Ben de istifa etmiştim” dedi.

Gülnar’da özellikle yayla köylerinde hizmet edilmesi gereken çok yerlerin bulunduğunu anlatan Barut, “Biz partililerimizle bir gönül bağı kurmuştuk. Emek verip çalışıyorduk. Büyükşehir Belediyesini kazanınca insanların talepleri oldu. İnsanların taleplerine cevap veremezsen sıkıntı oluyor. Köy muhtarı sorunun anlatıp ona çözüm bulamadığınız zaman orada ilçe başkanlığı yapmanızın bir anlamı yok. Ben mesele bir köyde sorun var belediye görevlilerine onu halledin diyorum belediye meclis üyesi buna engel oluyordu. Büyükşehir Belediyesi çalışıyor ama Gülnar’da bu konuda sıkıntı var. Gülnarlılar bu konuda biraz radikaldirler. Atanmış bir ilçe başkanını asla kabul etmezler. Ben istifa edeli 1.5 yıl olmuş hala daha ilçe başkanı seçilmedi. Partinin tüzüğünü çiğnediler. Bir ay içinde seçim yapmaları gerekirken seçime gitmediler. İşlerine geldiği gibi yapıyorlar” şeklinde konuştu.

 

“SORUNLARI AŞAMADIK”

Gülnar’da çözülemeyecek sorununun bulunmadığını anlatan Barut, “Gülnar’da insanların yolunu yaparsan yeter. Yörüklerin çok fazla bir isteği yok. Yörüklerin kalıplaşmış siyasi bir yapıları da yok. İnsanlar emek veriyor üretiyorlar. Üreten insanlara biraz katkı sunmak lazım. Yörükleri üretiyor devlete yük olmuyor. Bu insanların yolunu yapsak yeter. Bu tür sorunları aşamadık” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA