AKKUYU’DA İŞTEN ÇIKARMA İDDİASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKKUYU’DA İŞTEN ÇIKARMA İDDİASI


 

Mersin Akkuyu’daki nükleer enerji santrali inşaatında çalışan işçi, “İşten çıkarılıp çıkarılmadığımı, çıkarıldıysam gerekçesini dahi bilmiyorum” dedi.

Haber Merkezi

Mersin Akkuyu’da yapımı devam eden nükleer enerji santrali inşaatında çalışan işçilerin herhangi bir bildirim yapılmadan şantiyeye giriş kartlarının iptal edildiği öne sürüldü.

Patronların Ensesindeyiz Ağı’na ulaşarak şantiyeye gittiğinde kartına güvenliğin el koyduğunu belirten bir işçi "4 aydır burada çalışıyorum. Cuma günü de mesaiye başlamak için gittiğimde güvenlik görevlisi iptal olduğunu söyleyerek kartıma el koydu. Sebebini sorduğumda bilmediğini, şirket yetkililerine sormam gerektiğini söyledi. Bu sırada kartı iptal edilen başka işçiler de vardı ve bize hiçbir açıklama yapılmadı" diye konuştu.

 

“TÜM GÜN İŞTEN NEDEN ÇIKARILDIĞIMI ÖĞRENMEK İÇİN UĞRAŞTIM”

Hafta sonu hiçbir yetkiliye ulaşamayacağı için eşyalarını alarak memleketine dönen işçi, dün tüm gün kartının neden iptal edildiğini öğrenmek için uğraştığını ancak kimseye ulaşamadığını aktardı.

İşçi, “Şu anda işten çıkarılıp çıkarılmadığımı, çıkarıldıysam gerekçesini dahi bilmiyorum. Bizler insanız, emeğimizin karşılığını böyle almamalıyız” diyerek açıklama yapılmasını istedi.

Patronların Ensesindeyiz Ağı’nın şantiyede çalışan diğer inşaat işçilerinden aldığı bilgiye göre, şantiyede, geçen haftadan bu yana 300 civarı işçinin bu şekilde işten çıkarıldığı ve bunun yılbaşına kadar devam edeceğinin konuşulduğu ortaya çıktı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA