İŞTE MERSİN VEKİLLERİNİN KARNESİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞTE MERSİN VEKİLLERİNİN KARNESİ


 

Yeni bir yıla girmeye hazırlandığımız şu günlerde Mersin Milletvekillerinin karnesi ortaya çıktı. 27. Dönem 4. Yasama yılının 10, 5. yasama yılının ise 2 ayını barındıran 2021 yılında Mersin Milletvekillerinin karnesi de ortaya çıktı. 2021 yılında en çok soru önergesini Alpay Antmen ile Behiç Çelik verirken, en çok meclis araştırma önergesinde imzası bulunan vekil Alpay Antmen.

Hediye Eroğlu

TBMM'nin 27.Dönem tutanaklarından derlenen bilgiye göre, Mersin Milletvekilleri 2021 yılında 135 yazılı soru önergesi vermiş. Alpay Antmen ve Behiç Çelik 33’er yazılı soru önergesi ile birinciliği paylaşırken 31 soru önergesi ile Rıdvan Turan 2. sırada yer alıyor. Fatma Kurtulan’ın 11 yazılı soru önergesi bulunurken Ali Mahir Başarır ve Cengiz Gökçel’in 9’ar soru önergesi, Zeki Hakan Sıdalı’nın 6, Baki Şimşek’in ise 1 soru önergesi var. İktidar partisi milletvekilleri Ali Cumhur Taşkın, Hacı Özkan, Zeynep Gül Yılmaz ve MHP’li Olay Kılavuz’un hiç yazılı soru önergesi bulunmuyor.

Genel görüşme önergesine ise sadece CHP Milletvekillerinin imza attığı ortaya çıktı. CHP Milletvekillerinden Alpay Antmen’in 4, Cengiz Gökçel’in 2, Ali Mahir Başarır’ın ise 1 genel görüşme önergesinde imzası bulunuyor. Diğer 9 milletvekilinin genel görüşme önergesinde imzası yok.

Mersin’in vekilleri 2021 yılında bin 584 meclis araştırma önergesine imza atarken burada liderlik 365 imza ile Alpay Antmen’de bulunuyor. Antmen’i 340 imza ile Rıdvan Turan ve 239 imza ile Cengiz Gökçel izliyor. Meclis araştırma önergesinde Ali Mahir Başarır’ın 194, Fatma Kurtulan’ın 163, Behiç Çelik’in 142, Zeki Hakan Sıdalı’nın 98, Olcay Kılavuz’un 21, Baki Şimşek’in 19, Ali Cumhur Taşkın’ın 2, Zeynep Gül Yılmaz’ın 1 imzası var. Hacı Özkan’ın ise hiç imzası bulunmuyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA