ORMAN KÖYLÜSÜNE ZAM MÜJDESİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ORMAN KÖYLÜSÜNE ZAM MÜJDESİ


 

Mersin’de geçimini ormancılıkla sağlayan ve vahidi fiyat olarak bilinen ağacın kesim, soyulma, taşınma ve boylanması gibi ücretlere 2022 yılı için yüzde 51 zam müjdesi geldi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, geçimini ormancılıkla sağlayan Erdemli İlçesi Karayakup Köyü sakinleri ile bir araya geldi. Bölge Müdürü Akduman’a İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü Necati Kulak, Erdemli Orman İşletme Müdürü Murat Körlü, müdür yardımcısı ile şefler de eşlik etti.

Akduman köylüleri Mersin Orman Bölge Müdürlüğünde yapılan ormancılık faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. 2022 yılı için vahidi fiyatla üretim işi yapan vatandaşlara yapılan zam konusunda müjde verdi.

Akduman, ziyareti ile ilgili gazetemize yaptığı değerlendirmede, Orman Bölge Müdürlüğü olarak geçimini ormancılıkla sağlayan köylerini ziyaret ederek, taleplerini, sıkıntılarını yerinde dinlemeye çalıştıklarını söyledi. Bu kapsamda Erdemli’nin Karayakup köyüne ziyarette bulunduklarını anlatan Akduman, “Karayakup köyümüz orman işçiliği yapan, ormandan geçimini sağlayan bir köy. Köylülerimiz ormanların bakımı, gençleştirmesi kapsamında kesim işlerinde çalışıyorlar. Biz bu köylülerimize yaptıkları iş karşılığında vahidi fiyat dediğimiz; ağacın, kesilmesi, soyulması, boylanması, taşınması hesaplamalarına dayanarak bir ücret ödüyoruz. İlk 6 ay için yüzde 23, ikinci 6 ay yüzde 23 olmak üzere toplam kümülatif 2022 yılında yüzde 51’lik bir zam verilmiş oldu. Bu fiyat her ağacın bulunduğu yere ve çapına göre değişiyor. Ama genel manada tüm fiyat gruplarında yüzde 51 kümülatif artmış oldu” şeklinde konuştu.

Vatandaşların sigortalarının yapılmasını ve ORKÖY kredilerinin makul seviyede yükseltilmesi yönünde talepte bulunduğunu ifade eden Akduman, “Bizimde bir beklentimiz var ama bununla ilgili yasal düzenleme yapılması gerekiyor” dedi.

Akduman, ormanlık alanlardaki ağaçlandırma, bakım ve yangınla mücadele, yol yapım, ORKÖY kredisi verilmesi, kadastro çalışmalarının ise aralıksız sürdüğünü belirtti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA