ERDEMLİ’DE HAL ESNAFI TEDİRGİN | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ERDEMLİ’DE HAL ESNAFI TEDİRGİN


 

Erdemli ve Kocahasanlı hallerini birleştirerek Alata’da yeni bir hal inşa eden Büyükşehir’in, kaynak sorununu aşmak için 52 dükkanı satma girişimi esnafı tedirgin ediyor. Satışın açık arttırma usulüyle yapılmasının sıkıntı yaratacağını söyleyen MHP’li Meclis Üyesi Duran Kara, “Herkes diken üzerinde” diyerek, satışın yeniden gözden geçirilmesin istedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 Yılı Ocak Ayı Olağan Toplantısının 2. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı  Çok Amaçlı Salon’da yapıldı.

Toplantıda Büyükşehir Belediyesi’nin Erdemli ilçesi Alata Mahallesi’nde inşaatı süren hal tesislerindeki dükkanların 52 tanesinin satışı ile gelir elde edilerek inşaatın bir önce tamamlanması girişimi yine tartışmaya konu oldu.

 

“DÜKKAN SAYISI ZATEN YETERSİZ”

Meclis tarafından Aralık ayında komisyona sevk edilen satışla ilgili önümüzdeki günlerde kararın çıkması beklenirken konuyu ilk olarak gündeme getiren MHP’li Meclis Üyesi Duran Kara oldu. Kara, Erdemli’de yapılan Hal Kompleksi’ndeki dükkanların 52’sinin satışının yeniden gündeme geldiğini anımsatarak, “Burada mevcut dükkanlar zaten yetmiyor. 10 tane daha dükkana ihtiyaç var çünkü Kocahasanlı’daki dükkanları da Erdemli Hali’ne taşıdık

52 tane dükkan satılacak ama kimin ki satılacak, kiminki satılmayacak? Herkes diken üzerinde. Bu dükkanların içerisinde 3’üncü kuşak işletmeciler var. Satışta muhammen bedel ne olacak? Mersin Hal Kompleksi’nde daha önce Macit Özcan döneminde komisyoncular derneği ile dükkanlar için makul bir fiyat belirlendi ve taksitli olarak satış yapıldı. Herkes dükkan aldı fakat yeni yasaya göre arttırma usulü ile yapılacak ihalede dükkanlar satılacak. Fakat nasıl satılacak? Bu konuda endişelerimiz var.

Biz ayrı pencereden bakıyoruz siz ise ‘sattırmıyorlar’ diye bakıyorsunuz. Tamam paraya ihtiyaç var, ekonomik sıkıntı var. Burada belli bir miktar para ödediniz arsa için. Erdemli’deki Hal Kompleksi bitmeyen bir muammaydı. Bu sene biter diye bekliyoruz. Dükkanların satışı konusunda halka yardımcı olunması lazım” dedi.

 

“MUHAMMEN BEDELİ ALICILARA BEĞENDİRME GİBİ BİR DURUMUMUZ YOK”

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise kimsenin mağdur edilmeyeceğini savunarak, “Erdemli hali ile ilgili şuanda komisyonda görüşülüyor, orada hiçbir esnafın mağduriyeti olacak. Muhammen bedel yasa ne diyorsa o olacak. Muhammen bedeli alıcılara beğendirme gibi bir durumumuz yok. Hak hukuk neyse ondan şaşmayacağız. Orada iş yapan esnaf arkadaşlarımın ticaretine yılların emeğine birikimine her hangi bir zeval gelmeyecek. Yine onlara satacağız. Arkadaşlarımda bunu açıklayacaktır” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA