ESKİ EŞ MAĞDURU AKSOY: “HAYATIM BİTTİ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ESKİ EŞ MAĞDURU AKSOY: “HAYATIM BİTTİ”


 

Mersin’de boşanmak istediği eşi tarafından vurulan ve geçirdiği 5 ameliyat sonrası koltuk değneğine mahkum olan Derya Demir “Hayatım bitti, çalışamıyorum. Sanık gerekli cezayı almalı” dedi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’de 2 çocuk annesi genç kadını koltuk değneğine mahkum eden silahlı şiddet olayı 29 Aralık 2020’de Akdeniz İlçesi Camii Şerif Mahallesi’nde yaşandı.

Cezaevinden çıkan Şerif Aksoy (31), kendisine boşanma davası açan 2 çocuk annesi eşi Derya Demir'i (28) sabah saatlerinde işe giderken ateşli silahla 11 el ateş ederek bacaklarından vurmuştu. Mersin Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alınan Demir, 3 gün yoğun bakımda kalmıştı. Adana'da gözaltına alınan Şerif Aksoy, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Aradan geçen 13 ayda 6 kez ameliyat olan Derya Demir, ailesinin desteği ile yaşamını koltuk değneği ile sürdürüyor.

‘Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ ve ‘Eşi kasten öldürmeye teşebbüs’ suçlarından 27 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan sanık Şerif Aksoy 3. kez hakim karşısına çıkacak. Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşma 18 Ocak saat 14.00’te görülecek.

Koltuk değneği ile yürüyebilen Derya Demir , gazetemize yaptığı açıklamada, şahısla 2012 yılında evlendiğini ve evlilik boyunca sürekli şiddete maruz kaldığını söyleyerek “Uyuşturucudan cezaevine girdi. Cezaevinden çıkınca boşanma davası açtım. Olay günü sabah işe giderken yanımda bir araba durdu. Elinde silah vardı, arabaya binmemi istedi. Binmeyeceğim diye itekledim. İtekleyince direkt ayaklarıma sıktı. Yere düştüm. Öldürmek için sıktı. Kan kaybından ölmek üzereydim. 13 aydır yürüyemiyorum. 6 defa ameliyat oldum” şeklinde konuştu.

 

AYAĞINDA KALICI SİNİR HASARI OLUŞMUŞ

Önce tekerlekli sandalyeye mahkum olduğunu, tedaviler sonunda ise koltuk değneği ile yürüyebildiğini ifade eden Demir, “Şu an fizik tedavi görüyorum. Sinir hasarım ve ayağımdaki aksama kalıcı. Ayağımda yürüyüş bandı denilen alet takılı. Uzun mesafelerle koltuk değneği kullanıyorum. 1 buçuk aydır fizik tedavi görüyorum. Hareketsizliğin diğer organlarıma zarar vermemesi için fizik tedavi uzadı. Yavaş yavaş kalkmaya başladım. Dışarı çıkınca koltuk değneği kullanıyorum. Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bi ameliyat olmuştum. Damar takıldı ondan sonra bir tık daha iyi oldum” şeklinde konuştu.

 

“ÇALIŞAMAZ HALE GELDİM”

Artık eski hayatının bittiğini ve çalışamaz hale geldiğini vurgulayan Demir, “Yaklaşık 13 aydır yürüyemiyorum. 2 çocuğum var. Annem ve ablalarım bize bakıyor. Onların desteği ile geçimimizi sağlıyorum. 6 ameliyat oldum” dedi.

3. duruşmada karar beklediklerini anlatan Demir “Karar mahkemesi olacak diyorlar ama bilmiyorum. Sanığın gerekli cezayı almasını istiyorum” diye konuştu.

 

“ADLİ TIPTAN ÖLDÜRMEYE KASIT OLDUĞUNA DAİR RAPOR GELDİ”

Avukat Sevcan Kutbay ise “Kasten öldürmeye teşebbüsten dava açmıştık. Adli Tıp’tan rapor geldi. Son gelen raporun lehimize. Silah sıkış mesafesinin yakın olması öldürmeye kasıt olduğuna delalettir diye bir raporumuz geldi. Sanığın kasten öldürmeye teşebbüsten ceza almasını istiyoruz. Öldürme amacıyla silah sıktığını daha önceki duruşmalarımızda da söylemiştik” dedi.

Müvekkilinin bir dizi ameliyat geçirdiğini ve bacaklarını kullanamaz hale geldiğini ifade eden Kutbay, “Adli Tıptan gelen raporda yaralamanın kişinin yaşamını tehlikeye sokar nitelikte olduğunu belirtiyor. Mahkemenin bunu dikkate alacağını düşünüyoruz. Yaralama kastı değil öldürme kastı ile hareket edildiğini apaçık ortada bu yüzden ağırlaştırılmış ceza almalı” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA