“FAİL BULUNSUN ADALET GECİKMESİN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“FAİL BULUNSUN ADALET GECİKMESİN”


 

Mersin’de 2020 yılı Ekim ayında Seher Aslan Özkurt’u (34) evinde silahla vurarak öldüren Seyfetullah Söylemez’in hala yakalanamamış olması vicdanları yaralarken ailenin avukat Zahide Yıldıztekin, Geciken adalet, adalet değil, ailenin vicdanının birazcık rahatlaması için zanlının yakalandığını ceza aldığını görmesi lazım” dedi.

Hediye Eroğlu

 

Olay, 2 Ekim 2020’de merkez Yenişehir ilçesi Batıkent Mahallesi Soydaş Sitesi'nde meydana geldi. Besicilik yapan Seyfetullah Söylemez yanındaki arkadaşları Barış Ş. ve Cevdet D. ile saat 02.00 sıralarında bir süre nikahsız yaşadığı Seher Aslan Özkurt'un evinin önüne geldi. Söylemez, Şimşek ile yanında getirdiği demir kesme makası ile binaya girip, Özkurt'un dairesine girdi. Söylemez ile arkadaşı evde bulunan Özkurt ile ilk eşinden olan 2 çocuğunun ellerini plastik kelepçe ile bağlayıp, cep telefonlarını ve Özkurt'un altın yüzüğünü aldı. Ardından da Özkurt'u dövmeye başladı. Bir fırsatını bulan Özkurt, dama çıkıp komşularından yardım istedi. Ancak peşinden gelen Söylemez, kadını saçından tutup sürükleyerek getirdiği merdiven boşluğunda başına tabancayla ateş etti. Seher Aslan Özkurt olay yerinde yaşamını yitirdi. Şüpheliler olay yerinde kaçtı.

Cinayetin ardından geniş çaplı çalışma başlatan ekipler, olaya karıştığı belirlenen otomobili bir süre sonra Adana'da durdurularak, içindeki Barış Ş. ve Cevdet D’yi gözaltına aldı. Şüpheli 2 kişi tutuklanırken firari olan Seyfetullah Söylemez ise hala aranıyor.

Firari katil zanlısı Seyfetullah Söylemez'e (41) yardım ettiği ileri sürülen Barış Ş. (31) ile Cevdet D. (20) bir kez daha hakim karşısına çıkacak. Duruşma 18 Ocak saat 14.30’da Mersin 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

 

AVUKAT YILDIZTEKİN: ‘FAİL BİR AN ÖNCE BULUNMALI’

Aslan ailesinin avukatı Zahide Yıldıztekin firari zanlının yaklaşık olayın üzerinden 16 ay geçmesine rağmen hala bulunamadığını söyledi. Failin bir an önce bulunması gerektiğini anlatan Yıldıztekin, “Böyle giderse yargılama uzayacak. Tetiği çeken öldüren o. Diğer 2 kişi onunla birlikte yapanlar. Onlar tutuklu. Bulunmazsa adalet gecikecek. Bizde bulunmasını istiyoruz” dedi.

Tutukla sanıklardan bir tanesinin fail ile birlikte eve giren kişi olduğunu anlatan Yıldıztekin, “Bu kişi firari fail ile birlikte saatlerce evde bulunan kişi. Biz savunmalarımızda şöyle diyoruz. Tetiği çekmesine gerek yok, yardım eden değil, asli faildir diyoruz. Savunmamızı hep bu yönde yaptık. Burada diğer iki kişide asli fail konumundadır. Bu adam tek başına bunu yapamayacaktı ama onlar adamın arkasını güçlendirdi” şeklinde konuştu.

 

“KOLLUK KUVVETLERİ İŞİNİ DÜZGÜN YAPMASI GEREKİYOR”

Asıl tetiği çeken failin firar olduğunu hatırlatan Yıldıztekin şunları söyledi: “Adaletin yerine getirilmesi için zanlının bir an önce yakalanmasını istiyoruz. Kolluk kuvvetleri işini düzgün yapması gerekiyor.  Geç gelen adalet, adalet değildir. Ailesinin vicdanın birazcık rahatlaması için şahsın yakalandığını ceza aldığını görmesi lazım. Yüksek ceza almalarını sağlamalıyız ki bir nebze olsun vicdanlar rahatlasın.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA