AKKUYU NÜKLEER SANTRALÝ’NE DEPREM RÝSKÝ UYARISI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKKUYU NÜKLEER SANTRALÝ’NE DEPREM RÝSKÝ UYARISI


 

Haber Merkezi

 

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odasý (JMO), yeni yayýmlanmýþ bilimsel makalelerde Akkuyu Nükleer Santrali’nin deprem fay hattýna çok yakýn olduðu bilgisinin yer aldýðýný belirterek, “Akkuyu’da týpký Fukiþama Nükleer Santrali’nde olduðu gibi benzer sorunlarýn ülkemizde de yaþanabileceðine iliþkin kaygýlar bulunmaktadýr” denildi.

Bilimsel makalede Akkuyu Nükleer Santrali’nin Ecemiþ-Deliler fayý ile bu fayýn Akdeniz'deki devamý olan Biruni fayýna 3-5 km gibi çok yakýn mesafede olduðunun görüldüðüne iþaret eden JMO, “Bu yeni geliþme, santralin yer seçiminde, etüt ve proje çalýþmalarýnda gerekli ve yeterli özenin gösterilmediði konusundaki kuþkularý arttýrmaktadýr” uyarýsýnda bulundu.

 

“DENETÝM YETERSÝZ”

Jeoloji Mühendisleri Odasý, santral inþaatýnýn nitelikli malzeme ve iþçilik kullanýlmadan yapýldýðý, denetim faaliyetlerinin yeterli olmadýðý, bu nedenle santralde kullanýlan betonlarýn çatladýðý, denetimin yetersizliðinden kaynaklý olarak sýklýkla ölümlü iþ kazalarýnýn meydana geldiði belirtildi. Açýklamada, çalýþan personelin özlük haklarý ve maaþlarýnýn verilmediði gibi sorunlar nedeniyle imalatlarýn niteliksiz yapýldýðýna iliþkin eleþtirel yaklaþýmlar bulunduðu ifade edildi.

 

“TOPLUMDA KAYGI VAR VAZGEÇÝN”

JMO açýklamasýnda ihtiyaç duyulan elektrik enerjisinin nükleer santral dýþýndaki kaynaklardan karþýlanmasý gerektiði de belirtilirken, “Toplumlar, sadece bugünü deðil, gelecekteki yaþam ve yaþam alanlarýný da etkilemesi nedeniyle, ihtiyaç duyulan enerjinin nükleer kaynaklardan karþýlanmasýna karþý durmaktadýr. Toplumun bu kaygýsý dikkate alýnmalýdýr” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!


  HABERCÝ GAZETESÝ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCÝ SPOR
 


  BÝK ÝLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇÝ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARÞÝVÝ KÜNYE ÝLETÝÞÝM GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA