DENİZİ KİRLETEN 33 GEMİYE 57 MİLYON TL CEZA


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, denizde temizlik çalışmaları kapsamında 2021 yılında aralarında atık su, sintine ve katı atık olan 270 metreküp; 2022 yılının ilk 2 ayında ise 43 metreküp atık topladı. Drone ile 50 saat, tekne ile de 800 kez deniz denetimi gerçekleştiren ekipler, Nisan 2019’dan bu yana 33 gemiye toplam 57 milyon 40,9 bin TL cezai işlem uyguladı.

Haber Merkezi

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi tarafından Çamlıbel Balıkçı Barınağı’nda yürütülen deniz denetim ve temizlik çalışmaları ile Mersin denizi korunuyor, çevresel atıkların denize ve canlılara verdiği zarar minimuma indiriliyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Denizcilik Hizmetleri ve Denetimi Şube Müdürlüğü; 3 adet deniz denetim teknesi,1 adet deniz süpürgesi, 1 adet fiber teknenin yanı sıra sahada deniz yüzeyinden çöp toplayan personelle birlikte kapsamlı bir faaliyet gerçekleştiriyor. Yenilikçi uygulamaları da yakından takip eden Büyükşehir, bünyesine İHA (Drone) kazandırarak denetimleri kapsamlı hale getirirken, denizde çöp kapar sistemi ve dere kenarında bariyer sistemiyle de temizlik alanını daha da genişletmeyi planlıyor.

 

33 GEMİYE 57 MİLYON CEZAİ İŞLEM

2020 yılında bünyesine kazandırdığı drone ile denetim sıklığını artıran ve sorumluluk alanını komple denetleyen Büyükşehir Belediyesi, Nisan 2019’dan bu yana 33 gemiye cezai işlem uyguladı. Mersin denizini sintine ve yağ benzeri atıklarla kirleten gemileri belirleyen ekipler, şu ana kadar 50 saat drone denetimi yaptı. Ekipler, toplam 57 milyon 40 bin 917 TL cezai işlem uyguladı. Drone ile ayrıca dere, akarsu, gölet gibi durgun sular, sahil ve kumsallar için de kirlilik izleme ve değerlendirme uçuşu yapılıyor.

 

TEKNEYLE 800 KEZ DENETİM GERÇEKLEŞTİ, 313 METREKÜP ATIK TOPLANDI

3 adet deniz denetim teknesi ile rutin denetimlerini sürdüren ekipler, kirlilik tespit ettiği noktalarda düzenli olarak deniz süpürgesi ve fiber tekne ile deniz yüzeyinde temizlik yapıyor. Bunun yanı sıra ekiplerin bir kısmı da deniz temizleme filesi ile manuel olarak temizlik yürütüyor. Denetim tekneleri 2019 yılının Nisan ayından bu yana 800 kez denetim gerçekleştirdi. Ekipler, 2021 yılı boyunca aralarında sintine, atık yağ ve katı atığın olduğu toplam 270 metreküp, 2022 yılının ilk 2 ayında ise 43 metreküp atık topladı.

 

“CEZAİ MÜEYYİDELER ÇOK AĞIR”

Denizcilik Hizmetleri ve Denetimi Şube Müdürlüğü’nde şef olarak görev yapan Orhan Dedeoğlu, denizde sorumluluk sahalarında bulunan alanlarda tekneler ve personel ile temizlik işlemlerini yürüttüklerini belirterek, “Biz deniz yüzeyinin temizlenmesini hem manuel hem de araçlarımızla yapıyoruz. Deniz süpürgemiz var. Bir de küçük bir fiber teknemiz var. Teknelerin arasına girerek aradaki birikmiş atıkları topluyoruz. Sonra da bizim sintine sistemimiz var. Onunla da teknelerden, gemilerden sintine alıyoruz. Bir ekibimiz daha var bizim; o da deniz üstündeki açıktaki gemileri denetler, yani deniz yüzeyini kirletenlere karşı bir yaptırımda bulunur. Eğer kirletmişlerse denetçi arkadaşlarımız numuneyi alırlar, onu tahlile gönderirler. Denize vermiş oldukları bir zayiat varsa ona karşı cezai müeyyide uygulanır” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA