TARSUS ÜVEY EVLAT! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS ÜVEY EVLAT!


 

Tarsus’un yaşadığı olumsuzluklara örnek olarak Devlet Hastanesi’ne gelen 11 milyon TL’nin 8 milyonun mobilyaya harcanırken, tıbbi cihaz eksikliğinin giderilmemesini eleştiren Başkan Haluk Bozdoğan, palyatif yaşam merkezinin de engellendiğini savundu. Tarsus’a üvey evlat muamelesi yapıldığını söyleyerek, “Tarsus’un hakkını koruyun” çağrısı yapan Başkan Bozdoğan, “Eksik olan ne? Tarsus’u sahiplenecek lobi mi yok? Siyasi olarak bizi tutacak insan mı yok?” eleştirilerinde bulundu.

HEDİYE EROĞLU

 

Tarsus Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi.

Mecliste gündeme Tarsus Belediyesi’nin yapmak istediği Palyatif Yaşam Merkezi’nin engellenmesi iddiaları oturdu.

Tarsus Belediyesi’nin Gaziler Mahallesi’nde ki 13 bin 904 metrekare yüzölçümlü arazisi, 3 Ağustos’ta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne 2 yıl içinde ruhsatı alınıp, inşaat başlamak kaydıyla Huzurevi ve Palyatif Yaşam Merkezi yapılması amacıyla 20 yıl süreyle bedelsiz tahsis edildi.

Ancak Tarsus Milli Emlak Müdürlüğü’nün 9 Kasım 2021’de gönderdiği yazı ile Tarsus Huzurevi’nin mülkiyeti maliye hazinesine ait olan Sucular Mahallesi’ndeki 159 bin 363 metrekare yüzölçümlü taşınmazın 20 bin metrekarelik kısmının, huzurevi ve yaşlı bakım rehabilitasyon merkezi yapılmak üzere sağlık tesis vasıflı imar planının sosyal tesis alanına çevrilmesi ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne tahsisini istedi.

Tarsus Milli Emlak Müdürlüğü’nün yazısında ki imar planı tadilatı talebine ilişkin yazıda, huzurevi ve yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezi yapılmak üzere belediye tarafından tahsis edilen Gaziler Mahallesi’ndeki araziye ihtiyaç kalmadığı, bu nedenle tahsisin iptali gündeme geldi.  

 

“TARSUS ÜVEY EVLAT”

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, konuyla ilgili eleştirilerde bulunarak, “Tarsus’un nasıl bir üvey evlat olduğunu çok net bir şekilde görün. Biz burayı verdik. Palyatif Yaşam Merkezi yapımı için çok iyi bir bağışta da bulunuldu. Ama bizim verdiğimiz bu yeri yapmak istemiyorlar. Aslında başka bir yere de yapamayacaklar. Burası için ayrılan para başka yere aktarıldı. Biz arkadaşlarla toplantı yaptığımızda yarısını biz belediye olarak karşılayalım, siz yarısını verin dedik. Ama böyle bir yazı geldi. Tarsus’un nasıl bir üvey evlat olduğunu net bir şekilde görün

Sizlerin özellikle AK Partili Melis üyelerimiz için önemli bir hatırlatma yapacağım. Bu bahsedilen alan zamanında hastane için uygun değil denildi. Neden? Deprem Yönetmeliğine uygun olmadığı için. Şimdi huzurevi yapımı nasıl Deprem Yönetmeliğine uygun olacak? Birilerinin ‘Deprem Yönetmeliğine aykırı’ demesi gerekmiyor mu? Deprem Yönetmeliğine uygun olmadığına dair rapor verildi. Huzurevini, Palyatif Yaşam merkezini buraya nasıl yapacağız?

Akıllı insanların en büyük silahı kelimeleridir. Burası Deprem Yönetmeliğine aykırı, sıkıntılı bir yer. Ama sorun değil, biz Palyatif Yaşam Merkezimizi de yaparız, Huzurevi’nin yarsı için de destek oluruz. Palyatif Yaşam merkezinin tamamını biz yapabiliriz. Komisyonda sizden bir söz alacağım, gerekirse milletvekili arkadaşlarımızı ziyaret ederiz. Tarsus adına ne yapılıyorsa koşa koya gideriz biz” dedi.

 

TIBBİ CİHAZ YERİNE MOBİLYAYA MI PARA HARCANDI?

Tarsus’un yaşadığı olumsuzluklara örnek olarak Devlet Hastanesi ile ilgili de önemli açıklamalar yapan Bozdoğan, “Tarsus Hastanesi’nde geçici kabul başladı. Ama sorunlar arkasından geliyor. Toprak altında sıkıntı var, kayıyor deniliyor. Peyzaj yapılamadı. Araç gereç eksik. Tıbbi cihazlar eski hastaneden götürülüyor. Anjiyo cihazı alınmadı. Hastane için 11 milyon para gelmiş, 8 milyon TL sadece mobilyaya para verilmiş. Tıbbi cihazlar nerede? 3 milyona ne alacaksın? Nasıl MR alacak, anjiyo ünitesi kuracaksın? Dikkatli olun, Tarsus’un hakkını koruyun” diye konuştu.

Görüşmelerin sonunda teklif; İmar, Plan Bütçe ve Kesin Hesap, İnsan Hakları ve Hukuk, Temizlik ve Çevre Sağlık ile Eğitim Kültür ve Sosyal İşler Komisyonlarına havale edildi.

 

GENÇLİK SPORA DA ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Tarsus’un yaşadığı olumsuzluklara örnek olarak Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü’nü de eleştiren Başkan Bozdoğan, “Özellikle Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün ilçe ilçe nerelerde ne yaptığını çok iyi biliyoruz. Tarsus’a yarı olimpik havuz yapacağız. Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün söz verdiği yatırım bu. Bizden yer talep ediyorlar hemen veriyoruz. Ama eksik olan ne? Tarsus’u sahiplenecek lobi mi yok? Siyasi olarak bizi tutacak insan  mı yok? Milletvekillerine Tarsus il olacak mı diye soru soruluyor, ‘Söz aldık’ diyorlar. Ankara yapmayacak Tarsus’u il, Tarsus burayı il yapacak, kimse de önünde duramayacak” diye konuştu.

 

“2014-2019 ARASINDA YAPILAN TÜM ASFALTIN PARASI ŞİMDİ ÖDENİYOR”

Öte yandan Cumhur İttifakı’nın belediyenin mali durumuna ilişkin eleştirilerini ‘yalan’ ifadeler olarak yorumlayan ve tepki götsen Haluk Bozdoğan, “Yalan söylemek çok kolaydır. Yalan söylersen, öbür taraftan da gelir doğruyu bulmak zorlaşır. Bir şeyleri elinize belge almadan konuşmayalım. Göreve geldiklerinde devraldıkları 97 milyon TL’lik borcun 80 milyon TL’sini ödediklerini belirten Bozdoğan, “2014-2019 arasında yapılan tüm asfaltın parasını da şuan ki yönetim ödüyor” dedi

 

3 ÇOCUĞUMUN ARABASI YOK

Ayrıca oğlunun Mercedes marka arabası olduğuna dair haberler yapıldığını oysa oğlunun ehliyeti dahi olmadığını, 3 çocuğunun arabasının bulunmadığını söyleyen Bozdoğan, “Basit anlaşılır hale dönüşen bir belediye, sağlam bir kurum var. Nerede bir kirlilik var ise onu temizleyelim. Tarsus Belediyesi herkesin gözdesi bir belediye. Ankara’dan misafirler geldi haftasonu bizim belediyemizi öve öve bana anlattılar. Bu gurur veriyor.

Ama bu tür iddiaları ortaya atanları gördükçe bu kette bu insanlara aynı havayı nasıl soluyorum diye zaman zaman kendimi eleştiriyorum. Belden aşağı vuruyorlar. ‘Araba aldı’ deniliyor. Ben belediye başkanı olmadan önce 3 arabam vardı. Seçimden önce de arabam vardı. Yaklaşık 8-9 ay önce 200 bin TL kredi çektim ve diğer arabamın üzerine koyup yeni bir araba aldım. Yaklaşık bir yıla yakındır kredi ödüyorum, 2 yıl daha ödeyeceğim. Başka bir şeyim yok ki, evim, arsam şuyum, buyum… Birazcık zeki olsalar, ben devlet memuruyum, 25 yıldır mal varlığımı bildirdim.

 

BAŞKAN BOZDOĞAN’IN EVİ BASILMIŞ!

Ama halka bunu yaparak gece saat 12:50’de konutumun basılmasına neden oluyorlar. Kapılar vuruluyor alçakça. Burada ben 95 bin insanın oy verdiği kişiyim. Herkes kendi ayıbını görecek. O siyasetçileri gazetecileri tanıyorum, FETÖ davasından yargılandıklarını biliyorum. FETÖ artığı, eskitmesisiniz, önce kendinizi temize çıkartın. Yazdıranları biliyorum ama biraz ahlak. Bazen yalan söylemek doğruları anlatmamak birilerine zarar verir. O zarar belki o insanların hayatına neden olur.

Gerçekten bugün tüm bu olayları çok hoşuma gitmiyor ama uğruna ölünecek davalar çok ama hiçbiri uğruna öldürmeye değmez. Biz akıl yolu ile her şeyi anlatmaya, doğru olanları söylemeye çalışıyoruz. WhatsAptan mesaj atılıyor ‘biz seninle yol arkadaşıyız, şunu bana neden veremiyorsun’ deniliyor. Bu belediyeni bir kirişini kimseye yedirtmem. Adaleti kuramazsam bana her türlü lafı söyleyin ama yalan söyleyerek zarar vermeyin kimseye” şeklinde konuştu.


   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA