KONTEYNER DAĞLARI KARAUVAR’I ESİR ALDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KONTEYNER DAĞLARI KARAUVAR’I ESİR ALDI!


 

Yaklaşık 10 bin sakinin yaşadığı 7 bin seçmenin bulunduğu 100 yıllık Karaduvar’ın petrol dolum tesisleri sonrası depo ve tır parkı ile kuşatılmasına tepki yağıyor! Bölgeye yönelik imar planları yeterli ölçüde tartışılmadan kabul edilirken, çözüm olarak ‘ileride düzeltiriz denilerek gün kurtarılmaya çalışıyor!

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 Yılı Mart Ayı Olağan Toplantısının 1. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı  Çok Amaçlı Salon’da yapıldı.

Gazetecilerin yine arka sıralarda oturtularak salon içerisindeki çalışma alanının kısıtlandığı toplantıda, yaklaşık 10 bin sakinin yaşadığı ve 7 bin seçmenin bulunduğu 100 yıllık Karaduvar Mahallesi’nin petrol dolum tesisleri sonrası depo ve tır parkı ile kuşatılmasına tepki geldi.

Belediye meclisinde bölgeye yönelik imar planları yeterli ölçüde tartışılmadan kabul edilirken, çözüm olarak ‘ileride düzeltiriz denilerek gün kurtarılmaya çalışıyor!

 

KARADUVAR’I CHP’Lİ YILDIZ GÜNDEME TAŞIDI

Karaduvar sakinlerinin tepkilerini meclise taşıyan CHP’li Melis üyesi Abdurrahman Yıldız oldu. Bölgeye yönelik 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı düzenlenmesine ilişkin teklifin yeterli ölçüde tartışılmadan komisyonlarda kabul edilmesini eleştiren Yıldız, mahalle sakinlerinin yıllardır sorunlarına çözüm beklediğini dile getirdi.

Söz konusu imar planı düzenlemesinin çok geniş bir alanı kapsadığını “Akdeniz’den Toroslar’a kadar” ifadeleri ile anlatan Yıldız, düzenlemeye ilişkin kaygılarını dile getirdi.

Son 20 yıldır petrol dolum tesisleri ile kuşatılan Karavudar’ın son 10 yıldır da tır garajları, depolama sahaları başta olmak üzere Mersin Limanı’na yönelik lojistik faaliyet yürüten firmaların saldırısı altında olduğunu dile getiren Yıldız, bölgenin yaşanmaz bir hale geldiğini vurguladı.

 

DAMLARDAN KONTEYNERLER YÜKSELİYOR

CHP’li Yıldız, “Benim bir kısım kaygılarım var planın güney kısmında kalan Karaduvar’ın batısında kalan bölgeye ilişkin. Çekincelerim var. Çünkü plan çok hızlı geçti, çok fazla görüşme şansımız olmadı. Oysa tartışmaların yapılmasında fayda vardı. Karaduvar kısmıyla ilgili yeni imar planı yapıldığına göre oradaki çok sayıdaki depo ruhsatsız faaliyet gösteriyor. Mahalleli de çok endişeli ki burası binlerce insanın yaşadığı bir yer. Son yıllarda çok sayıda depo yapıldı. Bölgede yaşayan insanlar rahatsız. Çünkü bu faaliyetler yüzünden her gün bölgeye yüzlerce tır girip çıkıyor. Bu kadar yoğun trafiğin olması insanlarda huzursuzluk yaratıyor. Neredeyse insanların damlarında konteynerler yükseliyor.

 

EVLER ÇATLIYOR

Boş bulunan alanlar lojistik depolama alanı haline getirilmeye çalışıyor. İnsanların yaşadığı alanlardan geçilerek yapılıyor buralar. Evler de yollara da çok büyük zarar veriliyor. Bu mahallede çok fazla ev çatlamış durumda. Evler ve konteynerler iç içe geçmiş durumda ve bu faaliyet 7/24 devam ediyor. Gürültü kirliliği yaşanıyor. Yaşam kalitesini çok aşağı çeken bir unsur haline gelmiş durumda lojistik depolar yani kaçak depolar. Son 10 yılda bölgeye tebelleş olan bir sorun. Bu plan tekrar görüşülmeli.

Yukarıda binlerce dönüm arazi tahsis ettik. Bu depoların buralara taşınması gereken bir durumumuz olmalı. Orada kurulmuş binlerce evleri taşıma imkanımız olmadığına göre ki bunlar 100 yıllık mahalledeki yapılar, depolar taşınmalıdır” dedi.

 

SONRA DÜZELTİLEBİLİR..!

MHP’li Meclis Üyesi Mahmut Tat, 1/1000 ölçekli uygulama imar planı yapılacağı zaman hassasiyetin dikkate alınabileceğini söyleyerek, konunun hızlıca görüşülmesini savunmaya çalıştı. Tat, “Komisyondan da oy birliğiyle karar aldık planla ilgili. Tekrar binlik geldiğinde çekinceler varsa tekrar tartışırız” dedi.

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de, söz konusu imar planı düzenlemesine ilişkin yasal bir itiraz süresi olduğunu söyleyerek, “Ortaya koyduğunuz çekinceler haklı olabilir. Düzeltme imkanı var. Detay çalışma zaten uygulama planlarında yani 1/1000’lik planlarda olacak. Bu çekinceleri giderme şansımız var” dedi.

 

“LOJİSTİK ALANLAR TAŞINMALI”

Abdurrahman Yıldız ise 2 ve 3. etapta Akdeniz’de çok büyük depolama alanları belirlendiğini tekrar ederek, söz konusu lojistik sahaların buralara taşınması gerektiğini tekrarladı.

Müzakereler sonrası bölgeye yönelik 5 bin ölçekli imar düzenlemesi teklifi oy çokluğuyla kabul edildi.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA