SÜRPRİZ DEĞİL! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SÜRPRİZ DEĞİL!


 

Şehir Hastanesi’nde, tıbbı malzeme sıkıntısı nedeniyle beyin ve sinir cerrahisinde ameliyatların durduğu iddiası soruşturma başlattı. Ancak uzmanlar durumun sürpriz olmadığı hastanelere yeterince bütçe ayrılmadığı için bu gibi sorunlarla sık sık karşılaşıldığı görüşünde.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, tıbbı malzeme sıkıntısı yaşandığı iddiaları gündeme geldi. Sosyal medyada gündem olan bir paylaşımda hastanenin beyin ve sinir cerrahisi bölümünde bu yüzden ameliyatların yapılamadığı öne sürülürken İl Sağlık Müdürlüğü konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Ancak Türk Tabipler Birliği (TTB), Aralı ayında konuyla ilgili ortopedi ve beyin cerrahi kliniklerinde, temin edilemeyen tıbbi malzemeler nedeniyle Türkiye’nin neredeyse 81 ilinde tıbbi malzeme gerektiren beyin ve sinir cerrahi ile ortopedi ameliyatlarının durduğu bilgisini paylaşmıştı.

 

“AMELİYATHANELERDE SIKINTI VAR”

Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Nasır Nesanır, gerek hekimlerden, gerek sağlık çalışanlarından ve gerekse de halktan edindikleri bilgilere dayanarak Mersin'de ve ilçelerinde özellikle ameliyathanelerde malzeme sıkıntısı olduğunu vurguladı.

“Bunun giderek kronikleştiğini söyleyebiliriz” diyen Nasır, “Bu sorun sadece Mersin'de değil ülkenin tamamının da yaşanmaktadır. Bu sorun sağlıkta dönüşüm programının olumsuz sonuçlarından ve içinde bulunduğumuz ekonomik kriz yüzünden katlanarak sürmektedir. Çözüm için hastanelerin ödenekleri artırılmalı ve toplum sağlığını geri plana iterek kâr ve sermaye birikimini önceleyen sağlık politikalarından vazgeçilmelidir” dedi.

 

“MALZEMELER HASTALARA YAZILIYOR”

Mersin Tabip Odası önceki dönem başkanı Dr. Mehmet Antmen ise bu durumun sürpriz olmadığını söyleyerek, “Sürpriz bir durum değil. Birkaç ay önce Toros Devlet Hastanesi’nde hiçbir ameliyat yapılmıyordu. Şehir Hastanesi ve diğer hastanelerde de bu durum söz konusu oldu. Bu durum sağlık politikasının yanlışlığından da kaynaklı bir konu. Hastanelere yeterince bütçe ayrılmıyor. Hastaneler ya kendi kaynaklarıyla da hastalara yazılan malzemelerle ameliyatlar yapabiliyor” dedi.

 

“FELAKET OLUR DEMİŞTİK”

CHP Mersin 24, 25 ve 26. dönem Milletvekili Dr. Aytuğ Atıcı da, bu durumun Mersin’e özgü olmadığını vurgulayarak, “Maalesef Türkiye’de sağlık sistemi çökmüş durumda. Bunlar sağlıkla geldi sağlıkla gidecekler. İnsanlara ‘sağlıkta dönüşüm yapıyoruz, şehir hastanelerini inşa ediyor, performans sistemine geçiyoruz’ dediler ve insanlar iyi bir şey olacak sandı. Ancak biz işin içinde olanlar olarak bunun felaket getireceğini biliyorduk. Sağlığı ticarileştirdiler. İnsanları hastanenin duvarları tedavi etmez, doktor tedavi eder. Doktorda duvarlarla değil elindeki malzeme ile tedavi eder. Özellikle protezde de sıkıntı var. Anjiyo olan insanlara takılacak stentte de sorun var” dedi.


   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA