“DÜKKANLARIMIZIN KAMULAŞTIRILMASINI İSTEMİYORUZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“DÜKKANLARIMIZIN KAMULAŞTIRILMASINI İSTEMİYORUZ”


 

​​​​​​​Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kasaplar Çarşısı’nda yapacağı düzenlemede dükkanları kamulaştırmak istemesi esnafın tepkisi çekti. Bunun adının kamulaştırma değil gasp olduğunu savunan esnaf dükkanlarını satma tarafı olmadıklarını belirtti.

Hasan KÜÇÜK

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kasaplar Çarşısı’nda yapacağı düzenlemede buradaki dükkanları  kamulaştırmak istenmesine esnaflar tepkili. Yıllardır evlerine ekmek götürdükleri dükkanlarının elinden alınacağı endişesini yaşayan esnaf kamulaştarmaya taraf olmadıklarını belirtiyor.

Kasaplar çarşısında yıllardır esnaflık yapan Yunus Köy, Mersin Büyükşehir Belediyesi uzun zamandan beri kasaplar çarşısında tadilat yapmak için çalışmalar yaptığını söyledi.

 

“RAKAMLAR KOMİK”

Çarşıdaki ölçümlendirme ve projelendirmelerin sürekli gündeme geldiğini anlatan Köy, “Biz çarşı esnafları olarak bu durumdan artık sıkıldık. Biz çarşının içinde işgaliye olan çıkıntısı olan yerlerin tamamen temizlenip yıkılmasını aslına uygun bir şekilde projelendirilmesini esnaflar olarak istiyoruz. Yalnız belediyemiz bizim dükkanlarımızı istimlak ederek bize bunun bedelini vereceğini söyledi. Bize bir takım kağıtlar gönderdiler. Fiyat olarak çok komik bir rakam çıkardılar. Bu bizi çok tatmin etmiyor. Biz çarşımız tadilat yapılmasın demiyoruz. Çarşımız tadilat yapılsın çarşımız güzelleşsin.

Aslına uygun bir çarşı haline gelmesini en çok buradaki insanlar istiyor” dedi.

 

“SATMA TARAFI DEĞİLİZ”

Dükkanlarının bedel ödenerek elerinden alınacağı ve kendilerinin buraya bir daha dönüşleri  olmayacağı söylendiğini anlatan Köy, “Biz bu şekilde istemiyoruz. Biz dükkanlarımızı satma tarafı değiliz. Biz mülklerimizi çoluğumuza, çocuğumuza bırakmak istiyoruz. Bizden sonra gelecek insanlarımıza bırakmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

“380-400 BİN TL PARA BELİRLENMİŞ”

Bilirkişilerin dükkan başına 380-400 bin TL gibi bir para belirlediğini duyduklarını belirten Köy, “İç taraftarı dükkanların bedeli ile dış taraftaki dükkanların bedeli bir tutulamaz. Bizim dükkanlarımız atıl ve kapalı bir dükkan değil. Biz dükkanlarımızın içinde 30 yıldan beri geçimizi sağlayıp çoluğumuzun çocuğumuzun rızkını, ekmeğini, nafakasını buradan çıkarıyoruz. Biz faal durumdayız ve çalışıyoruz. Neden çalışan faal durumda olan dükkanımızı bu şekilde bir rakamlara verelim. Biz dükkanımızı satma tarafı değiliz. Bizim geçimimiz ekmeğimiz buradan sağlanıyor. Benim gibi onlarca esnaf var” şeklinde konuştu.

 

Dükkanlarının restore edilmesine karşı olmadıklarını vurgulayan Köy, “Dükkanlarımız aslına uygun restore edilsin. Bu restore nedeniyle biz dükkan sahiplerini maddi bir bedel düşerse biz onu karşılayalım. Biz dükkan sahiplerine desinler ki sizin payınıza şu kadar para üşüyor. Biz buna varız. Bize rakamsal olarak bildirsinler. Biz bu projenin içinde yer almak istiyoruz. Bize düşen maddi paya razıyız ama dükkanımızı satma tarafı değiliz. Buradan gitme tarafı değiliz. Bunu yetkililerin duymasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“BUNUN ADI GASPTIR”

Kasaplar çarşısı esnaflarından Ali Çınar ise “Bunun adı gasptır.  Mobing uygulamadır. Böyle kamulaştırma olmaz” dedi.         



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA