GEZENDE ERİKLERİ ŞİMDİLİK KURTULDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GEZENDE ERİKLERİ ŞİMDİLİK KURTULDU!


 

Gülnar’ın Gezende Mahallesi’nde Akkuyu Nükleer Santrali elektrik iletim hattı için iş makinası ile erik ağaçlarını meyveleri ile birlikte katletme girişiminde yanlıştan dönüldü. Gelen tepkiler ve görüşmeler sonunda köylülere meyvelerini toplamaları için ay sonuna kadar süre verildi.

Hasan KÜÇÜK

 

Coğrafi İşaret Tescil belgeli eriği ile meşhur Gülnar’ın Gezende Mahallesi’nin başı bahçelerin ortasından geçecek Akkuyu Nükleer Santrali enerji iletim hattı nedeniyle dertli. Enerji nakil hattını yapan Şara firması erikler daha hasat edilmeden Cumhurbaşkanlığının acele kamulaştırma kararını gerekçe göstererek dev gibi iş makinalarını daha hasar sezonu girmeden erik bahçelerine soktu. Erik bahçelerinin dar yollarından güçlükle ilerleyen iş makinaları henüz hasat mevsimi gelmediği için üzerinde meyve bulunan erik ağaçlarını sökme girişiminde bulundu. Bu duruma köy Muhtarı İbrahim Hakkı Küçük ve bazı köylüler tepki gösterdi. Olumsuzluk yaşanmaması için Jandarma ekipleri tedbir alırken muhtar ve köylülerin eriklerin hasat edilmesi için 10-15 gün süre talebi şirket yetkileri tarafından kabul edilmedi. Havanın kararması üzerine ağaçlar sökülemedi.  Yetkililere çağrıda bulunan Muhtar Hakkı Küçük,  “Nafakamız, rızkımız olan eriklerimiz hasat döneminde. TEİAŞ’ın yüklenici firması Şara’nın yüksek gerilim çalışanları tarafından talan edilecektir. Ağaçlarımıza, borularımıza, yollarımıza zarar verilecek. 10-15 gün tahliye için süre verilmesini istiyoruz. Direk dikme işinin hasat  dönemi bitene kadar bu işin uzatılması için destek bekliyoruz” dedi. Muhtarın destek çağrısı üzerine köylüler direk dikilecek Karasonur mevkiinde toplandı.  Bürokratların, milletvekillerinin ve siyasilerin devreye girmesi üzerine yanlıştan dönülerek köylülere ay sonuna kadar ürünlerine hasat etmeleri için süre verildi. İş makinası da geri çekildi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA