SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLER KAMPÜS HAVASI SOLUDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLER KAMPÜS HAVASI SOLUDU


 

 

Haber Merkezi

 

Mersin Büyükşehir Belediyesinin Silifke ve Tarsus’taki kurs merkezlerinde üniversiteye hazırlanan öğrenciler, sınava sayılı günler kala kampüs havasını soluyup üniversite hakkında bilgi aldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin kurs merkezlerinde üniversiteye ücretsiz hazırlanan gençler, Sosyal Hizmetler Dairesinin düzenlediği turlarla kentteki üniversiteleri tanımaya devam ediyor. İlk geziye kent merkezindeki öğrenciler katılırken, ikinci programda ise Tarsus ve Silifke’den gelen öğrencilere Mersin Üniversitesi gezdirildi.

Öğrenciler, üniversitenin 30’ncu yıl dönümü etkinliklerine denk gelen gezide eğlenceli bir ortamla karşılaştı. Üniversitenin fakültelerini ve farklı birimlerini gezen öğrenciler, okumayı düşündükleri bölümlerle ilgili bilgi de aldı.

 

“SINAVDAN SONRA NASIL BİR HAVAYLA KARŞILAŞACAKLARINI GÖRMÜŞ OLUYORLAR”

Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Silifke Şubesinde görevli Psikolog Danışman Kubilay Yorulmaz, “Kurs merkezimizdeki öğrencilere üniversiteyi gezdirme amacıyla geldik. Özellikle sınavın yaklaşması, buna bağlı yorgunluğun ve kaygının artmasından kaynaklı öğrencilerin burayı gezmesinin ve buradaki havayı solumasının iyi bir motivasyon kaynağı olduğunu düşünüyorum. Hepsi sınavdan sonra nasıl bir havayla karşılaşacaklarını görmüş oluyorlar” dedi.

 

“DİZİLERDE VE FİLMLERDE GÖRÜP ÇOK ÖZENİYORDUM”

Silifke’den gelen öğrencilerden İlkay Yılmaz, “Sadece dizilerde ve filmlerde görüp çok özeniyordum. Geldiğim zaman çok farklı duygular hissettim” derken, Berke Alp Türker de “Yaklaşan sınav sürecinde bizler için güzel bir destek oldu. Okulu bugün gördüm. Psikoloji bölümünü düşünüyorum. Bölüm için güzel dediler. Sınavdan güzel sonuçlar alarak buraya geleceğimi düşünüyorum” diye konuştu.

Tarsus’tan gelen öğrencilerden Furkan Azar, “Ortama hakim olduk. İnsanların birbirleriyle olan etkileşimini gördük. Bu da bize ekstra bir motive sağlayacak. Sınava yaklaşık 1 ay kaldı. Bu 1 ayı en iyi şekilde değerlendirmek için fırsat oldu” ifadelerini kullandı.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA