​​​​​​​UTANÇ DAVASINDA SKANDAL KARAR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

​​​​​​​UTANÇ DAVASINDA SKANDAL KARAR


 

​​​​​​​Mersin’de öz kızına tecavüz ederek hamile bırakan babaya yerel mahkeme tarafından verilen ve Bölge İdare Mahkemesi tarafından onanan 30 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından bozuldu. Yargıtayın kararı ile cezaevinde bulunan baba tahliye edildi.

Hasan KÜÇÜK

 

Yargıtay 9. Ceza Dairesi kızına tecavüz ederek hamile bırakan babaya verilen 30 yıl hapis cezasını, ilişkinin rızaya dayalı olduğu ve bunu destekler fotoğrafların tutanaklarda bulunduğu gibi gerekçelerle bozarak sanığın tahliyesine karar verdi. Karar şaşkınlık yarattı.

Alo 183 hattına başvuran bir kişinin 24 yaşlarındaki bir kadının 5-6 yaşında bir kız çocuğunun olduğu ve babası tarafından istismara maruz kaldığını ve ailenin bu çocuk için babadan şüphe ettiğini belirtmesi üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yapılan soruşturmaların tamamlanması üzerine Mersin Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianame ile 17 Aralık 2019 tarihinde M.T’nin kızı M.T’ye yönelik cinsel saldırısı nedeniyle nitelikli cinsel saldırı suçundan Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesine kamu davası açıldı.

 

 

“REZİL OLURSUN DİYE TEHDİT ETTİ”

Mersin. 1. İdare Mahkemesi’nde görülen duruşmalarda özetle M. T.

babasının her seferinde zorla şiddet uygulayarak kendisi ile birlikte olduğunu ve bu olaylar sırasında dudağının patladığını ve izinin hala geçmediğini söyledi . Babasının ‘rezil olur ortada kalırsın’ diyerek ilişkiyi kimseye anlatmamasını söylediğini ifade eden M.T.  “Babam bu eylemleri annemin evde olmadığı zamanlarda yapıyordu. Toplamda bana 9 ya da 10 kez  tecavüz etti. Ben balkona yanına gitmedim. İlk bana Tisan'da tecavüz etti. Daha sonra da kolluk beyanlarımda belirttiğim gibi Aymera 2 ve Özen isimli sitelerde zorla bana tecavüz etti. Sanığın beni tehdit ve zorla tecavüz ettiğini iş arkadaşlarım da biliyordu. Bir defasında iş yerime kadar gelip beni tehdit etti” dedi.

 

“HAMİLE OLDUĞUMU HASTANEDE ÖĞRENDİM”

Tehditler nedeniyle olayı önce kimseye anlatmadığını anlatan M.T, “Ben hastaneye düzensiz adet nedeniyle gittiğimde gebe olduğumu öğrendim, sanık bana bu olayları kimseye söylemeyeceksin, başka birinden olduğunu söyleyeceksin dediği ve tehdit ettiği için çocuğun bir arkadaşımdan olduğunu söyledim. Kızım doğduktan 3 ay sonra gerçeği ilk defa kız kardeşime anlattım. Kız kardeşim bana, ‘emniyete gidip şikayetçi olalım’ dedi, Korktuğum için onu da susturdum, emniyete gitmedik. Kız kardeşimin bir arkadaşı olayları dayıma anlatmış, dayım da olayları emniyete bildirmiş, bende olayların doğrusunu bu şekilde anlattım. Bana tecavüz eden babamdan şikayetçiyim” dedi.

 

BABA’DAN İGRENÇ SAVUNMA

Suçlamaları kabul etmeyen baba M.T.  “Tişan’a gitmeden önce kızım yanıma geldi. Yanına uzanabilir miyim dedi. Bende kabul ettim. Ben kızım yanıma geldikten sonra yatak odasına gittim. Televizyonu açtım. 15 dakika kadar sonra müşteki bu sefer yatak odasına yanıma geldi. Yatak odasında normal yoldan ilişkiye girdik. Burada 1 kere oldu. Tisan'a tatile gittiğimizde aramızda herhangi bir cinsel anlamda hiçbir şey olmadı. Tisan'a ikimiz gittik. Biz Tisan'dan 3. gün akşam geri döndük. Aymera 2 sitesindeki evimizde müştekinin kendi rızası ile birkez daha ilişkiye girdik. Ben kesinlikle müştekiyi ilişkiye girmesi hususunda zorlamadım. Ona bu ilişkiyi başkalarına anlatması halinde ortada kalacağını söyleyip tehdit etmedim. Bu her iki ilişkide de ben müştekiyi zorlamadım. Cinsel ilişkiler müştekinin rızası ile gerçekleşti. Tahliyemi ve beraatimi isterim." şeklinde konuştu.

 

İddia makamı da sanığın zincirleme surette nitelikli cinsel saldırı suçundan cezalandırılmasını istedi.

 

MERSİN 1.AĞIR CEZA MAHKEMESİ 30 YIL HAPİS CEZASI VERDİ

Duruşmalar sonunda 22 Ekim 2020 tarihinde kararını açıklayan Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesi sanık M.T’ye toplam 30 yıl hapis cezası vererek tutukluluğunun devamına hükmetti.

Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesinin kararı Adana Bölge Adliye Mahkemesi 12. Ceza Dairesi’ne taşındı. Buradaki mahkeme ise oy çokluğu ile kararı yerinde bulunarak istinaf başvurularının ayrı ayrı esastan reddedilmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Bir üye ise olayın rıza dışında gerçekleştiği yönünde kesin bir delil bulunmaması nedeni ile çoğunluğun görüşüne katılmadı.

 

YARGITAY SANIĞI TAHLİYE ETTİ

Adana Bölge İdare Mahkamesi’nin reddetmesi üzerine karar 23 Şubat 2021 tarihinde Yargıtay’a taşındı. Kararını 2 Mart 2022 tarihinde kararını açıklayan Yargıtay 9. Ceza Dairesi ise olayın intikal şekli ve zamanı, kızın ifadeleri, sanığın değişik tarihlerde kızı ile rızası ile ilişkiye girdiği yönündeki savunması ile ve bunu destekler mahiyette tarafların samimi fotoğraflarının tutanaklarda bulunması, dosyadaki delillerin dosya içeriği ile çelişmesini gerekçe göstererek mahkumiyet kararının yerinde olmadığına hükmederek kararı bozdu. Sanığın tahliyesine karar verdi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA