GÜLNAR’DA CHP’LİLER KAZAN KALDIRDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÜLNAR’DA CHP’LİLER KAZAN KALDIRDI


 

Gülnar CHP’de delegeler 23 Eylül 2020 tarihinde Ahmet Barut’un istifasının ardından bir türlü seçim yapılamaması üzerine il yönetimine kazan kaldırdı. Delegeler olağan üstü seçim kararı alınmadığı takdirde seslerini duyurmak için Mersin İl Başkanlığı’na yürüme kararı aldı.

Hasan Küçük

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile İl Başkanı Adil Aktay’ın parti organlarını dizayn ettiği iddiaları sonrası CHP Gülnar ilçe teşkilatı karışmaya devam ediyor. Ahmet Barut’un CHP Mersin Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Ahmet Gökulu ile yaşadığı sorun nedeniyle 23 Eylül 2020’de istifasının ardından 24 Ekim 2020 yılında bu göreve Ümran Yaldız atandı. Yaldız’da 12 Şubat’ta il yönetiminin 6 Mart’ta yapılacak kongrede adaylardan İsmet Sabah lehine çekilme baskısı nedeniyle istifa ettiği iddia edilmişti. Yaldız’ın istifasının ardından ise 6 Mart’ta yapılacak olağan üstü kongreya kadar il başkanı olarak Durna Kandenir atandı.  2 adayın yarışacağı 6 Mart’ta yapılacak olan olağan üstü kongre ise CHP Mersin İl Yönetimi tarafından ertelendi.  

Bu ertelenmenin üzerinden 3 ay geçmesine rağmen olağan üstü kongre kararı alınmamış olmasına Gülnar’da CHP’li delegelerin tepkisi dinmek bilmiyor.

Gülnar’da yaklaşık 20 kişilik bir delege grubu seslerini duyurabilmek için CHP Gülnar İlçe binasına çıkarma yaparak basın açıklaması yaptı. Başkan adayı Mesut Bakır’ında aralarında bulunduğu delegeler olağan üstü seçim kararı alınmadığı takdirde seslerini duyurabilmek için Mersin İl Başkanlığı’na yürüyeceklerini iletti.

 

GÜLNAR CHP 20 AYDIR KAYYUMDA

CHP Gülnar İlçe Başkanı Durna Kandemir’in de ilçe binasında bulunduğu sırada basın açıklamasını Veli İnce isimli partili okudu.

İnce, 23 Eylül 2020 tarihinde istifa eden Ahmet Barut ve yönetim kurulu üyelerinin yerine Ümran Yaldız başkanlığında kayyum yönetimi atandığını hatırlattı. Yaldız’ın atanmasının üzerinden 30 gün sonra olağan üstü seçim yapılması gerekirken 1 yılı aşkın süre yönetimde kalmasına rağmen seçimin yapılmadığını belirten İnce, Yaldız’ın 12.02.2022 tarihinde istifa etmesi üzerine 14.02.2022 tarihinde yerine seçim yapmak üzere Durna Kandemir kayyum atandı” dedi.

 

“CHP İL BAŞKANLIĞI’NA YÜRÜYECEĞİZ”

Yeni kayyumunda aradan 3 ay geçmesine rağmen hala seçim yapmayarak tüzük hükümlerine uymadığını anlatan İnce, “Tüzük hükümlerine uymayan ve Gülnar'daki seçimleri yapamayan bir il yönetimi vardır. Bu hukuk dışı uygulamaları şiddetle kınıyoruz. Kısa sürede Gülnar ilçe başkanlığı seçimleri için karar alınması ve açıklanmasını istiyoruz. Karar alınmadığı takdirde önce Gülnar'dan Mersin CHP il Başkanlığa yürüyeceğimizi daha sonra ise başka eylemler yapacağımızı kamuoyuna sunuyoruz” şeklinde konuştu.

 

BARUT’TAN TEPKİ: YÖNETİM VE VEKİLLER GELECEKLERİNİN PEŞİNE DÜŞMÜŞLER

Gülnar CHP İlçe Başkanlığı’ndan istifa eden Ahmet Barut yaşananlara tepki gösterdi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun halkın çektiği acılar için karanlıklara gömülüp adalet yürüyüşü yaparak gecesini gündüze katarak her türlü fedakarlığı yaptığını ifade eden Barut, “Mersin il başkanı yönetimi ve milletvekilleri ise geleceklerinin peşine düşmüşler. İki yıldır Gülnar’da bir ilçe kongresini yapmıyorlar partililere acı çektiriyorlar. Karar alıyorlar iptal ediyorlar. Belediyeye işe aldıklarını yönetime atıyorlar. Yani Gülnar’da CHP’lilerde dalga geçiyorlar. Yapmayın koyun sandığı partililerin önüne kim kazanırsa kazansın. İki yıldır Gülnar’da çalışma yapılmıyor. Genel başkanın bu emeklerine yazık etmeyin” ifadelerini kullandı.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA