MESKİ BÜTÇESİNİN YÜZDE 40’I YATIRIMA GİTTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MESKİ BÜTÇESİNİN YÜZDE 40’I YATIRIMA GİTTİ


 

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (MESKİ) 2021 yılında 1 milyar 23 milyon TL’lik gider bütçesinin yüzde 60’ını zorunlu giderler oluşturdu. Bütçenin kalan yüzde 40’ı ise yatırıma harcandı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü'nün 2022 Yılı Mayıs Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın 2. Birleşimi, Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da yapıldı.

Toplantıya; Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Silifke Belediye Başkanı Sadık Altınok, Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç ve Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu katılmadı.

MESKİ 2021 yılı kesin hesabının oylandığı toplantıda, kurumun 1 milyar 23 milyon TL’lik gider bütçesinin yüzde 60’ını zorunlu giderlerin oluşturduğu, kalan yüzde 40’ının yatırıma harcandığı bildirildi.

 

“YATIRIMLAR İKİ KATINA ÇIKTI AMA MALİYET ARTTI”

2020’ye göre 2021 yılı gelirlerinde yüzde 26 artış sağlandığını ancak giderlerin ise yüzde 45 artış gösterdiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Yüzde 12 ile teşebbüs ve mülkiyet giderleri, bir önceki yıla göre en düşük artış oranının elde edildiği kalem oldu. Bunun sebebi hibelerimizin beklediğimiz şekilde gerçekleşmemesi ve yapılandırmadan kaynaklı gelir düşüklükleri.
Giderlerimizde artış var. Ama bunlar olumlu artışlar ki sermaye giderlerinde örneğin yüzde 98 artış yaşandı. Yani yatırımlar iki katına çıkmış. Kullandığımız malzeme ekipmanında belli bir kısmı kapsan mal ve hizmet alımında yüzde 30 artış oldu.

Faiz giderlerinde ise kur farklarından dolayı yüzde 45’e varan oranda artış oldu.

2021 yılı gerçekleşen toplam 1 milyar 23 milyon TL’lik gider bütçesinin yüzde 60’ını bizim zorunlu giderlerimiz oluşturdu. Kalan yüzde 40 yatırıma dönüştü” dedi.

 

MESKİ’NİN BORCU 538 MİLYON 527 BİN TL

Son durum itibariyle MESKİ’nin 2022’ye devreden toplam borcunun 538 milyon 527 bin TL olduğunu aktaran Seçer, “2019’da 330 milyon TL devralmışız.

Avro bazında bakarsanız borçlarımız düşüyor, TL bazında ise yükseliyor. 3 yıldaki kur farkı tutarı TL bazına 445 milyon 559 bin TL. Dövizdeki artış Avro ile yatırım yapan, Avro bazlı emtia alan veya dövizden etkilenen tüm kurumları olduğu gibi MESKİ’yi de etkilemiş durumda. Cari fiyatlarda artış var gibi görünüyor ama sabit fiyatlarda çok iyi noktadayız.

Avro bazında; 119 milyon borç devraldık şuan 64 milyon Avro borcumuz var” dedi.

MESKİ bütçesi oy birliğiyle kabul edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA