TİY DE BAŞARAMADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TİY DE BAŞARAMADI


 

Tarsus İdman Yurdu, birinci lige yükselme yolunda Teco Karacabey Belediyespor’a penaltı atışları sonrası 4-1 yenilerek elendi. Kentin bir diğer takımı İçel İdman Yurdu’na bir üst lige çıkma yolunda önceki gün penaltılarla elenmişti.

Hasan Küçük

TFF 2. Lig play-off yarı final rövanş maçında Tarsus İdman Yurdu Bursa temsilcisi Teco Karacabey Belediyespor’u ağırladı. İlki golsüz sona eren karşılaşmanın ardından her iki takım Tarsus İlçe Stadında karşı karşıya geldi. Tarsus’un cezası nedeniyle seyircisiz oynanan karşılaşmayı sporseverler 75. Yıl Gösteri Merkezi’ne kurulan dev ekranlardan izlemek zorunda kaldı.

Maçı Süper Lig hakemlerinden Suat Arslanboğa yönetirken yardımcılıklarını ise Oğuz Kağan Çalışır ile Kadir Beyaz yaptı. Abdullah Volkan Aydın ise dördünce hakem olarak görev aldı.

Tarsus İdman Yurdu’nun kadrosunda Abdulaziz Demircan, Cengiz Ötkün (Dk 69 Yılmaz Basravi), Artun Akçakın (Dk 80 Sinan Kalaycı), Hakan Demir, Alperen Pak, Gökhan Meral (Dk 79 Muharrem Doğan), Uygar Mert Zeybek (Dk.62 Uğur Aslan Kuru) Eren Keleş, Volkan Altınsoy, Sefa Durmuş, Erman Bulucu, Teco Karacabey’de ise Veysel Sapan, Abdullah Dıjlan Aydın, Bekir Can Kara (Dk. 101 Ata Kurtuluş), Enes Kayar, Uğur Mustafa Türk , Hakan Arslan, Kaan Yüksel (Dk 62 Sergen Yatagan) Mevlüt Çelik, Sadık Arda Yılmaztürk (Dk 120 Efe Mustafa Çetin)  , Harun Kavaklıdere, Devrim Taşkaya (Dk. 84  Berk Ali Nizam) yer aldı.  

Tarsus ekibinin vuruşuyla başlayan karşılaşmada konuk Karacabey ilk yarıda etkili gibi gözükse de ev sahibi sarı lacivertli ekip ilerleyen dakikalarda kontrolü ele aldı.  Maçın ilk golü Bursa temsilcisinden geldi.

18. dakikada Tarsus İdman Yurdu takımı ceza sahasından çıkarken kaybettiği topla buluşan Karacabeyli futbolcunun verdiği pasla buluşan Bekircan Kara topu filelerle buluşturdu. Karacabey bu golle 1-0 öne geçti.

 23. Dakikada rakip ceza sahasına atılan topla buluşan Cengiz Ötkün, meşin yuvarlağı kaleci Veysel’in kapattığı köşeye vurdu. Ağlarla buluşan top sarı lacivertli takımına beraberliği getirdi. 1-1

Orta sahadan topu sürükleyen Cengiz rakip ceza sahası dışından topu sol taraftaki Artun ile buluşturdu. Artun güzel bir vuruşla topu kalecinin sol tarafından filelerle buluşturarak takımı öne geçiren golü kaydetti. 2-1. Tarsus İdman Yurdu soyunma odasına 2-1 üstün gitti.

NORMAL SÜRE 2-2 SONA ERDİ

Maçın ikinci yarısına Teco Karacabey başladı. İkinci yarının ilk anları durgun bir karşılaşmaya sahne olurken Karacabey ekibi ilerleyen dakikalarda etkili olmaya başladı. Bu baskı sonuç verdi ve Karacabey Belediyespor penaltı kazandı. 63. dakikada Uğur Mustafa Türk penaltı atışını gole çevirerek Karacabey’e beraberliği getiren golü attı.2-2

TARSUS PENALTILARLA ELENDİ

Başka gol olmayınca maçın normal süresi 2-2 berabere sonuçlanarak uzatma devrelerine geçildi.   Uzatma devrelerinde de iki takım bir birlerine üstünlük sağlayamayınca seri penaltı atışlarına geçildi.

Tarsus İdman Yurdu’nda Sinan Kalaycı ve Özgürcan’ın penaltı vuruşunu Veysel Sapan kurtarınca maç konuk ekibin 4-1’lik üstünlüğü ile sona erdi. Bu sonuçla Tarsus İdman Yurdu elenirken Karacabey finalde Bodrumspor’un rakibi oldu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA