TARIM İŞÇİLERİNİN SORUNLARI MERSİN’DE MASAYA YATIRILACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARIM İŞÇİLERİNİN SORUNLARI MERSİN’DE MASAYA YATIRILACAK


 

Mersin’de Tarım Orkam Sen tarafından mevsimlik tarım işçilerinin sorunları ile ilgili panel düzenlenecek.

Haber Merkezi

 

Türkiye’nin önemli tarım kentlerinden biri olan Mersin’de mevsimlik-gezici tarım işçilerinin sorunları ile ilgili bir panel düzenlenecek. Tarım ve Ormancık Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası (Tarım Orkan Sen) Mersin Şubesi tarafından düzenlenecek panel 28 Mayıs Cumartesi günü saat 10:00’da Yenişehir Belediyesi Nikah Salonunda gerçekleştirilecek.

Panele CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, HDP Mersin Milletvekili ve TBMM Tarım Komisyon Üyesi Rıdvan Turan’ın yanı sıra, eğitim sağlık ve sosyal sorunların çözümleri ile ilgili çalışmaları olan konuşmacılar katılacak.

 

“TARIM İŞÇİLERİ TÜM ÜLKENİN SORUNUDUR”

Tarım Orkam Sen Mersin Şube Başkanı Ömer Hatip Özden panel ile ilgili yaptığı açıklamada, tarım sektörünün önemli sorunlarından biri olan mevsimlik-gezici tarım işçilerinin bu sektörün kanayan ve kapanamayan bir yarası olduğunu söyledi. Bunun sadece Mersin’in sorunu olmadığı anlatan Özden, “Bu sorun tüm ülkenin bir sorunu haline gelmiştir. Bölge illerinden; başta Şanlıurfa Mardin Şırnak, Diyarbakır olmak üzere her yıl  10 binlerce tarım işçisi 4-8 ay süreyle Mersin e gelmektedir. Bu gelişle beraber işçiler birçok sorunla karşı karşıya kalıyor. Bu sorunların başında barınma, konaklama, eğitim sağlık gibi temel ihtiyaçların karşılanmaması sonucu tarım işçileri bu açıdan mağduriyete uğramaktadırlar” dedi.

 

“KALICI ÇÖZÜM ÖNERİLERİ SUNACAGIZ”

Tarım Orkam Sen olarak Mersin de sorunların nedenlerini bulmak ve  bu sorunlara karşı kalıcı çözüm önerileri üretmek amacıyla panel düzenleyeceklerini anlatan Özden, “Tarım ve Orman Bakanlığı 2-3 yılda bir bu mevsimlik tarım işçileri ile ilgili doneler toplasa da maalesef sorunlara kalıcı çözümler üretmekte sınıfta kalmıştır. Daha önce de belirttiğimiz gibi bu sadece Mersin’in sorunu değil, İzmir’in Adana’nın Manisa’nın Ordu’nun Rize’nin de sorunudur. Panelimiz sonucunda çıkacak çözüm önerilerini hem merkezi yönetime hem de yerel yönetimlere paylaşarak bu konuya ışık tutacağımızı belirtmek isteriz” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA