SULAMA BİRLİĞİ’NDE Kİ VURGUN TBMM’YE TAŞINDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SULAMA BİRLİĞİ’NDE Kİ VURGUN TBMM’YE TAŞINDI


 

Mersin Sulama Birliği’nde başkan Ersin akdoğan’ın tutuklandığı 300 milyon TL’lik vurgun TBMM’ye taşındı. Milletvekili Turan, Akdoğan’ın içinde bulunduğu içinde MİT elemanının da olduğu iddia edilen çetenin milyonlarca Euro aldığı yönünde beyanlar olduğunu söyleyerek, sorularına yanıt istedi.

Haber Merkezi

 

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, Mersin Bölge Sulama Kooperatifler Birliğindeki dolandırıcılığı TBMM gündemine taşıdı. Konuyla ilgili, Tarım ve Orman Bakanı Vahit KİRİŞÇİ’nin yanıtlaması için soru önergesi veren Dr. Rıdvan Turan soru önergesinde şunları söyledi: “Mersin Bölge Sulama Kooperatifler Birliği geçtiğimiz hafta dolandırıcılık skandalı ile gündeme geldi.  Silifke ve Çevresi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi başkanı Ersin Akdoğan, 250 müteahhit firmayı, 300 milyon TL dolandırdığı gerekçesi ile tutuklanmıştır. Silifke ve Çevresi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, söz konusu firmalar ile sulama projeleri imzalayarak para toplamış fakat projeler uygulanmamıştır. Ersin Akdoğan’ın içinde bulunduğu çete, Tarım ve Orman Bakanlığının desteği ile Avrupa Birliği (AB) Kırsal Kalkınma desteği ile milyonlarca Euro aldığını söylemiştir. Söz konusu çetenin içinde eski MİT elemanın da olduğu iddia edilmektedir.

 

“SUYUN PARA KARŞILIĞINDA SATILMASI SUÇTUR”

Türkiye’nin içinde bulunduğu tarımsal üretim krizine paralel olarak çiftçilerin üretim yapamadığı koşullarda kamunun kullanımında olan suyun para karşılığında satılması suçtur. Silifke ve Çevresi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üzerinden suyun satılması ve kırsal kalkınma desteklerinin dağıtılması skandal bir uygulamadır. Tarım ve Orman Bakanlığı, Silifke ve Çevresi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üzerinden gerçekleştirilen dolandırıcılık olayını bütün boyutları ile soruşturmalı ve kamuoyu ile paylaşmalıdır.”

 

BU SORULAR YANIT BEKLİYOR

Dr. Rıdvan Turan önergesinde şu sorulara yer verdi: Silifke ve Çevresi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üzerinden gerçekleştirilen dolandırıcılık olayında Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı bürokratların rolü var mıdır? Eğer var ise bu bürokratlar kimlerdir?

Sulama Birliklerinin kişi veya şirketlerden para toplayarak su dağıtımı uygulaması var mıdır?

IPARD gibi tarımsal kırsal kalkınmayı destekleyen Avrupa Birliği destekleri kapsamında Mersin Bölge Sulama Kooperatifler Birliği ve Silifke ve Çevresi Tarımsal Kalkınma Kooperatifine destek sağlanmış mıdır? Eğer sağlanmış ise ne kadar destek sağlanmıştır?

Türkiye’de sulama birliklerinin kişilere ayrıcalık göstererek kamuya ait suyu satmasına ilişkin Bakanlığınız tarafından hangi önlemler alınmaktadır?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA