KATİLE İNDİRİM KADINLARI SOKAĞA DÖKTÜ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KATİLE İNDİRİM KADINLARI SOKAĞA DÖKTÜ!


 

Pınar Gültekin’i katleden Cemal Metin Avcı’ya ’haksız tahrik’ indirimi verilmesi kararına tepki göstermek için birçok kentte olduğu gibi Mersin’de de kadınlar sokağa çıktı.

HEDİYE EROĞLU

 

Kadınlar, Pınar Gültekin'i vahşice katleden Cemal Metin Avcı'ya 'haksız tahrik' indirimi verilmesi ve diğer sanıkların beraat ettirilmesi kararına tepki göstermek, sokağa çıktı. Birçok kentte sokağa çıkan kadınlar "Cemal Metin Avcı'ya verilen haksız tahrik indirimini ve suç ortaklarına verilen beraat kararını kabul etmiyoruz!' dedi.

 

 

“ERKEK DEVLETİN ADALET SARAYLARINDAN ÖDÜL GİBİ CEZALAR..”

Mersin’de de Kadın Platformu’nu çağrısıyla Pozcu Koton önünde buluşarak, karara tepki gösterdi. Grup adına basın açıklamasını okuyan Zeliha Korkmaz, her güne kadın cinayetleriyle uyanırken, erkek devletin adalet saraylarından ödül gibi cezalar çıkmaya devam ettiğini söyledi.

Son olarak Muğla'da 27 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i katleden Cemal Metin Avcı ve suç ortakları olan ailesinin yargılandığı davanın karar duruşmasının görüldüğünü anımsatan Korkmaz, “İki yıldır türlü bahanelerle Katil Metin Cemal Avcı'yı yargılamak yerine,Pınar'ın hayatını yargılayan erkek yargıdan ,katillerin lehine karar çıkarttı.

Metin Cemal Avcı'ya ağırlaştırılmış müebbetten indirime gidilerek 23 yıl hapis, tutuksuz yargılanan ailesine ise beraat kararı verildi.

 

“BU ERKEK KARARI TANIMIYORUZ”

Biz kadınların hayatlarını ve haklarını hiçe sayan, kadın cinayetlerinin önünü açan bu erkek kararı tanımıyoruz. Katillerin lehine karar çıkartan erkek yargıçlardan da katillerin sırtını sıvazlayan erkek adaletten de hesabı soracağız. Bu hukuksuz karara itiraz edeceğiz ve katil Metin Cemal avcı'nın gereken cezayı alması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Erkekliğin devlet gölgesinde güç bulduğu bu kadın düşmanı politikalarınızı başınıza yıkacağız . Bu dava burada bitmedi kadınlar adaleti sağlayana kadar sokaklarda, meydanlarda ,bulunduğu her alanda mücadele etmeye devam edecek.

Katil , İstanbul sözleşmesi'nin iptali iyi oldu demişti.  Elbette ki Biz kadınlar biliyoruz ki katiller yargılandıkları salondan bunları hesaplayarak söylüyor . Erkek adaletten güç bularak söylüyor. İşledikleri suçları örtecek aklayacak onca erkek devlet mekanizması varken hiç çekinmeden bu cinayetleri işliyorlar. Kadınların hayatlarını ve haklarını güvence altına alan İstanbul sözleşmesini yeniden imzalatacağız”.

 

“SUÇ ORTAKLARISINIZ!”

Karara sert tepkilerini, “İndirim yaptığınız berat ettirdiğiniz suçluların suç ortaklarısınız! Kravata, takım elbiseye indirim yok, ama pişmanlık göstergesine indirim var!” diyerek sözleriyle sürdüren Zehra Korkmaz, güç kaybeden iktidarın şiddetini kadınlar üzerinden tırmandırdığını belirterek, “İki yüzlü yasa tasarılarına her gün bir yenisi ekleniyor.  İktidarın Şiddet Yasasının ne kadar iki yüzlü olduğunu bizler adalet saraylarınızdan çıkan hukuksuz kararlardan tanıyoruz.

‘Kravata, takım elbiseye indirim yok’ diyerek asıl erkeklik sorununu görmezden geliyorsunuz. Bir kez daha anladık ki iktidarın asıl amacı kadına yönelik şiddetle mücadele etmek değil, kendi iktidarını sürdürmek için direnen, ses çıkaran kim varsa hukuk yoluyla şiddeti daha da tırmandırmak.

 

“BİZ KADINLARIN BİRBİRİMİZDEN BAŞKA ÇARESİ YOK”

Tarihte hiç olmadığı kadar erkekliğin yükseldiği bu zamanda, biz kadınların birbirimizden başka çaresi yok. Kadınların kazanılmış haklarına , LGBT+Lara, çocuklara, doğaya saldırılar kadınların örgütlü mücadelesiyle kaybedecek!

Öldürülen her bir kadının hesabını soracağız! Metin Cemal Avcı'ya verilen bu hukuksuz karar derhâl bozulsun ve etkin bir şekilde yargılansın. Pınar Gültekin için  adalet sağlanana kadar sokaklarda olmaya devam edeceğiz. Yaşasın kadın dayanışması yaşasın örgütlü mücadelemiz” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA