HAYDİ MERSİN KORUYUCU AİLE OLALIM | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HAYDİ MERSİN KORUYUCU AİLE OLALIM


 

Mersin’de 30 Haziran Koruyucu Aile Günü düzenlenen şenlikle kutlandı. Şenlikte Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Topkaya, Mersinlilere koruyucu aile olma çağrısı yaptı.

GİZEM EKİCİ

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı genelge ile her yıl 30 Haziran'da kutlanmaya başlanan 'Koruyucu Aile Günü' dolayısıyla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından etkinlik düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen onlarca koruyucu aile kortej oluşturarak Atatürk Parkı içerisinde kurulan etkinlik alanına yürüdü. Korteje Vali Ali Hamza Pehlivan ve eşi, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

 

MERSİNLİLERE KORUYUCU AİLE OLMA ÇAĞRISI

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veysel Topkaya, Mersinlilere koruyucu aile olma çağrısı yaptı.

Çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak aile ortamlarına ihtiyaçları olduğuna vurgu yapan Topkaya, “Biliyoruz ki; sevginin en güçlü halidir aile... Çeşitli nedenlerle biyolojik ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan ve devlet koruması altında bulunan çocuklarımızın en güzel şekilde hayata hazırlanabilmeleri için, yaşamını sürdürmesi gereken yer yine bir aile yanı olmalıdır. İşte tam da bu noktada koruyucu aile hizmeti önemli bir rol üstlenmektedir.

 

MERSİN’DE 205 AİLEMİZİN YANINDA 251 ÇOCUĞU KORUMA ALTINDA

Ve diyoruz ki; her çocuğun bir ailesi olmalı… Devlet koruması altında bulunan çocuk, biyolojik ailesinin koşulları düzelinceye kadar ailesinin yerini tutabilecek, onu her yönü ile destekleyecek bakım, eğitim ve yetiştirme sorumluluklarını yerine getiren ve geleceğe daha güvenli bir şekilde hazırlanmasını sağlayan ailelerin yanına yerleştiriliyor. İşte biz bu ailelere “Koruyucu Aile” diyoruz. Çocuk için en uygun yer yine bir aile yanıdır. Bu nedenle bir ailenin yerini tutacak başka bir bakım modeli yoktur.

Mersin ilimizde 205 ailemizin yanında 251 çocuğumuza koruyucu aile hizmeti verilmektedir. Amacımız koruma altındaki tüm çocuklarımızı sıcak bir aile ortamına kavuşturmaktır.

Koruyucu aile hizmetinin çocuğa sağladığı aile ortamı, çocuğun psiko-sosyal gelişiminin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi ve geleceğe hazırlanması açısından önem arz etmektedir” dedi.

 

NASIL KORUYUCU AİLE OLUNUR?

Koruyucu aile sistemine ilişkin de bilgiler veren Topkaya, “Kimler Koruyucu Aile Olabilir?” sorusunu şöyle yanıtladı: “Türkiye vatandaşı olan ve sürekli Türkiye’ de ikamet eden, en az ilkokul düzeyinde eğitim almış olan, 25 – 65 yaş aralığında bulunan , düzenli gelire sahip olan evli ya da bekar, çocuklu ya da çocuksuz herkes koruyucu aile olmak üzere başvuru yapabilir.

Koruyucu aile olmak için ikamet ettiğiniz yerdeki Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne doğrudan müracaat ile ya da e-devlet üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Çocuklarımızın hayallerini birlikte gerçekleştirelim. Koruyucu aile olarak, bir elini Bakanlığımızın tuttuğu çocuklarımızın diğer elinden de siz tutabilirsiniz”.

 

“BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

Koruyucu ailelere teşekkür eden Vali Ali Hamza Pehlivan da, "Biz büyük bir aileyiz. Millet olarak tarih sahnesine çıktığımız günden beri hep kucaklayan, birlik beraberliği teşvik eden, darda olanın yardımına koşan bir milletin mensuplarıyız. Koruyucu ailelerimizle gurur duyuyoruz. Çünkü çocuklara çok erken yaşlardan itibaren sahip çıkıyorsunuz, onları kendi evlatlarınızdan ayrı görmüyor her şeyiyle ilgileniyorsunuz. Hepinize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Şenlik havasında geçen etkinlik halk oyunu gösterisi ve müzik dinletisi ile sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA