“AĞACA ZARAR VERENLER CEZALANDIRILSIN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“AĞACA ZARAR VERENLER CEZALANDIRILSIN”


 

​​​​​​​Mersin’de Kültür Park içindeki Özgecan Aslan Meydanı’ndaki ağacın Büyükşehir ekipleri tarafından kurutulduğu ortaya çıkarken, ağaca zarar verenlerin cezalandırılmasını isteyen MERÇED Büyükşehir’in konu ile ilgili açıklamasının tatmin edici olmadığını ifade etti.

Hasan Küçük

  

Mersin’in Yenişehir ilçesi Özgecan Aslan Barış Meydanı'nda bulunan yarım asırlık kauçuk ağacına matkapla 9 delik açılıp içine asit benzeri bir sıvı enjekte edilerek kurutulmuş olayla ilgili göz altına alınan Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdar Salim Gökçek ile Toroslar CHP Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Çakır yurt dışı çıkış yasağı, araç sürücüsü Yusuf Soyak ise adli kontrol kararı ile serbest bırakılmıştı. Gökçek daha sonra Valilik tarafından görevden alınmıştı.

 

AÇIKLAMAYI CHP’NİN DİSİPLİN KURULU ÜYESİ YAPTI

Ağaç katliamına bir tepki de Mersin Çevre ve Doğa Derneği’nden (MERÇED) geldi.  MERÇED üyeleri kurutulan ağacın altında basın açıklaması yaptı. Açıklamayı CHP Mersin İl Disiplin Kurulu üyesi de olan MEDÇED üyesi ve avukatı Semra Kabasakal yaptı.

Kabasakal, Adnan Menderes Sahili'ndeki Özgecan Aslan Barış Meydanı´nın simgelerinden yarım asırlık kauçuk ağacının, kök noktasından matkapla 9 delik açılarak içerisine sıvı enjekte edilip kurtulduğunun iddia edildiğini kaydetti.

 

“BU AĞAÇ DOĞA TALANINA KARŞI SİMGE OLMUŞTUR”

Kuruyan ağaç bakıma alınırken, yapılan araştırmalarda, polis ekiplerinin güvenlik kamerası görüntülerinden olayı gerçekleştirdiği belirlenen belediye çalışanı Y.S’ nin beraberindeki kişinin Toroslar CHP İlçe Gençlik Örgütü Başkanı Oğuzhan Ç. olduğunu, talimatın da Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salim Serdar G. tarafından verildiğinin iddia edildiğini anlatan Kabasakal, “2013 yılında İstanbul/Taksim Meydanında yapılacak inşaat nedeniyle ağaçların kesilmesine engel olmak için başlayan ve tüm Türkiye'ye yayılan Gezi Parkı eylemleri, Mersin'de de kendini göstermiş ve on binlerce kişi protesto için sokaklarda yürüyerek, Barış Meydanında toplanmıştır. Bu 50 yıllık ağaç doğa talanına karşı Mersin'de simge olmuştur. Bu meydanda günlerce eylemler yapılmış, çadırlar kurulmuş, nöbet tutulmuştur” şeklinde konuştu.

 

“BU ZULME SESSİZ KALMAYACAĞIZ”

Mersin'de nerede bir doğa talanı varsa orada yer almışız, herhangi bir siyasi parti gözetmeksizin tepki gösterdiklerini ifade eden Kabasakal “Ancak ne acı ki bu simge ağacın kurutulması biz doğa dostlarını üzmüştür. Bu ağaca yapılan bu zulme de nereden kimden gelirse gelsin doğamıza karşı sorumluluklarımız gereği sessiz kalmayacağız” dedi.

 

“AÇIKLAMA TATMİN EDİCİ DEĞİL, GEREKLİ CEZALAR VERİLMELİ”

Ağacın yeniden yeşermeye başlamasının sevindirici olduğunu vurgulayan Kabasakal,

“Yetkililerin ve ilgililerin de ağacın yeniden canlanması için gereken hassasiyeti göstermesini bekliyoruz. Bu olaya sebebiyet verenlere Mersin Büyükşehir Belediyesi de sessiz kalmamış, ancak yapılan açıklama kamuoyunu tatmin etmediği gibi bizi de tatmin etmemiştir. İvedilikle Mersin Büyükşehir Belediyesince gerekli araştırmaların yapılarak, sebebiyet verenlerin en kısa zamanda cezalandırılmalarını talep ediyoruz. Bu olaylara sebebiyet verenleri de kınıyoruz.

 

“AKP SAMİMİ DEĞİL”

Türkiye'nin dört bir yanında doğa katliamı Yapan AKP iktidarın bu ağaç katliamını fırsat bilerek yaptığı açıklama ve kınamayı da samimi bulmadığımızı özellikle belirtmek istiyoruz. Toplumun tüm kesimini, tüm STK’ları ve tüm Siyasi partileri doğa katliamlarının ve talanların karşısında birlik içinde olup beraber mücadele etmeye davet ediyor, nerede bir doğa katliamı varsa orada her zaman olacağımızı kamuoyuna beyan ediyoruz.”  



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA