HDP SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HDP SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK


 

​​​​​​​HDP, olağanüstü meclis toplantısı öncesi Akdeniz Belediye meclis üyelerinin gözaltına alınması ile ilgili suç duyurusunda bulunacak, mecliste geçen kararlarla ilgili ise mahkemeye başvuracak.

Hasan Küçük

 

Mersin’de PKK/KCK, PYD-YPG ve MKP terör örgütlerine yönelik "Temizleme" adıyla başlatılan operasyon çerçevesinde Akdeniz Belediye meclisinin olağanüstü toplantısı öncesi aralarında aynı zamanda Akdeniz Meclis üyesi de olan HDP Mersin İl Başkanı Bedriye Kuş ile HDP'li 4 Akdeniz Belediyesi Meclis üyesinde olduğu 21 kişi gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4’ü tutuklanırken meclis üyelerininde aralarında bulunduğu 17 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Akdeniz Belediye Meclisin olağan üstü toplantısına operasyona tepki için HDP, EMEP’li üyelerin katılmaması, CHP’lilerin de meclisi terk etmesi üzerine kritik maddeler AKP’lilerin oy birliği ile geçmişti.

Meclis üyeleri ve il eş başkanlarının serbest bırakıldığı operasyon sonrası HDP il örgütü tarafından il binasında basın açıklaması yapıldı.  

Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan’ın da katıldığı basın açıklamasını operasyonda gözaltına alınıp serbest bırakılan aynı zamanda Akdeniz Belediye Meclis üyesi olan HDP İl Eş Başkanı Bedriye Kuş yaptı. Kuş, 28 Temmuz Perşembe günü, Akdeniz Belediyesi Meclis toplantısının yapılacağı günün sabahında aralarında kendisininde bulunduğu kdeniz Belediyesi HDP meclis üyelerinden Nuriye Arslan, Ali Tanrıverdi, Nevzat Baran ve Mehmet Bitkin gözaltına alındığını kaydetti. Akdeniz Belediyesi Meclis üyelerinin partisel dağılımına bakıldığında Cumhur ittifakının meclis üye sayısının Belediye Meclisinde azınlıkta kaldığı, muhalefet olarak kendilerinin meclis çoğunluğunu oluşturduğunu ifade eden Kuş, “Olağanüstü meclis toplantısı öncesi meclis üyesi arkadaşlarımızın gözaltına alınmasıyla meclis aritmetiği değiştirilmiştir. Belediye meclisinde azınlıkta olan belediye yönetimi bizim gözaltında olduğumuz sırada bu operasyon ile çoğunluğu sağlamış ve istediği kararları oy çokluğu ile meclis kararına dönüştürebilme gücünü elde etmiştir” şeklinde konuştu.

 

“HUKUKİ VE SİYASİ MÜCADELESİNİ VERECEĞİZ”

Olağanüstü meclis gündeminde bulunan konuların tamamına muhalefetin oy birliği ile itiraz ettiğini ve bu durumun Başkan M. Mustafa Gültak tarafından da bilindiğini anlatan Kuş, “Gültak ve yandaşları belediye meclisinde istedikleri kararları çıkartmak için Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı ve Mersin Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği yaparak adeta bu rehine operasyonunu gerçekleştirmiştir. Bunun hem hukuki hem siyasi anlamda her türlü mücadelesinin verileceğinden kimsenin kuşkusu olmasın. Bu yapılanların hesabını mutlaka soracağız” dedi.

Kuş, olağan üstü meclis öncesi operasyon talimatını veren Mersin Cumhuriyet Savcılığı, operasyonu gerçekleştiren emniyet güçleri ile ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını, olağan üstü mecliste geçen kararların iptal edilmesi ve Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ile ilgili ise mahkemeye başvuracaklarını kaydetti.   

 

 

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA