KOMİSYONLAR REDDETTİ GÖZLER MECLİSTE! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KOMİSYONLAR REDDETTİ GÖZLER MECLİSTE!


 

Büyükşehir Meclisinde tartışmalara neden olan iktidarın Çamlıbel Su Sporları Merkezi, bugün yeniden ele alınacak. Büyükşehir komisyonlarında olumsuz görüş bildirilen proje ile ilgili Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir meclisinde sayısal üstünlüğe sahip olması ile ortaya nasıl bir sonuç çıkacağı merakla bekleniyor.

HEDİYE EROĞLU
 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2022 Yılı Ağustos Ayı Olağan Toplantısı I. Birleşimi 8 Ağustos günü Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak. Mecliste, idareden gelen 22 teklif ile komisyonlara havale edilen 17 konu ele alınacak.

Birimlerden gelen konularda imar planı değişiklik ve tadilat talepleri ağırlıkta olacak. Planlara itirazlarında görüşüleceği mecliste Başkan Vahap Seçer, ZİÇEV Mersin şubesi ile İş Birliği Protokolü için yetki isteyecek.

Toplantıda yeniden görüşülmek üzere Meclis’e iade edilen; Türk Dünyası Belediyeler Birliği üyeliğinden ayrılmaya ilişkin teklif de ele alınacak.

Geçtiğimiz aylarda tartışmalara sahne olan ve meclise iade edilen; Erdemli Alata Hal Tesisinde bulunan 52 bağımsız bölümün satışı için Mersin Büyükşehir Belediye Encümeni’ne yetki verilmesine ilişkin karar da tekrar görüşülecek.

 

GÖZLER, ÇAMLIBEL PROJESİNDE

Komisyonlara havale edilen konular kapsamında ise tartışmalı bir diğer proje olan Akdeniz İlçesi, Hamidiye Mahallesi sınırları içerisinde yapılmak istenen Çamlıbel Spor Alanı (Su Sporları Merkezi) ve Barınak projesi gündem olacak. Projeye dair imar planı teklifine ilişkin kurum görüşü oluşturulması ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu, Ulaşım Komisyonu ve Amatör Spora Destek Komisyonu’na müştereken havale edilen konuyla ilgili görüşmelerde yine tansiyonun yükselmesi bekleniyor.

Muhalefetin alışveriş merkezi yapılarak bölgede rant oluşturulup, halkın yararlandığı kamusal alanın betonlaştırılmasına yönelik endişelerine merkezi hükümet temsilcileri karşı çıkıyor. Konuyla ilgili komisyonların raporu olumsuz olurken Mecliste Cumhur İttifakı’nın sayısal üstünlüğe sahip olması ile ortaya nasıl bir sonuç çıkacağı merakla bekleniyor.

 

HELİPORT MESKİ’YE VERİLMEK İSTENİYOR

Ayrıca meclisin dikkat çeken bir diğer konusu ise Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığının havacılık hizmetleri kapsamında faaliyet gösterirken; helikopter satışı ve havacılık faaliyetlerinin sonlandırılmasını müteakip, işletmesine ihtiyaç kalmayan MBB eski Heliport Tesisinde bulunan taşınır mal ve malzemelerin, MESKİ Genel Müdürlüğü Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’na bedelsiz devredilmesi olacak, konuyla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'e yetki verilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen konu görüşülecek


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA