AKSA DOĞALGAZ, SENDİKA ÖNCÜSÜ KADINI KOVDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKSA DOĞALGAZ, SENDİKA ÖNCÜSÜ KADINI KOVDU!


 

AKSA Doğalgaz Dağıtım Şirketi’nde sendika kıyımı yaşanıyor! Sendikaya üye işçilerin mobbing ile sürüldüğü iddia edilirken sendikal harekete öncülük eden 3 kadından biri önce sürgün edildi sonra işten çıkarıldı.

HEDİYE EROĞLU

 

AKSA Doğalgaz Dağıtım Şirketi’nin, sendikal haklarını kullanmak isteyen işçilere yönelik mobbingi, sürgün ve işten çıkarma iddiaları gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

Son olarak sendikaya üye işçilerin mobbing ile sürüldüğü iddia edilirken sendikal harekete öncülük eden 3 kadında biri önce sürgün edildi sonra işten çıkarıldı.

 

ÇOĞUNLUĞU SAĞLADILAR AMA…

Artan enflasyonla birlikte hayat şartlarının zorlaşması ile geçim sıkıntısı yaşayan pek çok kesim gibi Aksa Gaz emekçileri de, haklarını alabilmek için harekete geçti. Yapılan zamların yetersiz oluğunu savunan işçiler sendikalılaşma yoluna giderek Hak-İş’e bağlı Enerji İşçileri Sendikası’na üye oldular.

AKSA Doğalgaz çalışanlarının, Enerji İşçileri Sendikası çatısı altında haklarını aramak için birlik olmasında kısa sürede büyük başarı sağlandı. Yeterli çoğunluğu sağlayan emekçiler, yetki alma aşamasına geldi.

Enerji İşçileri Sendikası Hukuk Müşaviri Av. Alperen Aygün İşçi Haber’e yapmış olduğu açıklamada, sendikaya üye olmak isteyen işçilerin sayısının sürekli arttığını vurguladı.

 

SENDİKA HAKKINA ENGEL

Ancak Türkiye’nin en büyük özel doğal gaz dağıtım şirketi olan AKSA Doğalgaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Enerji İşçileri Sendikası’na vermiş olduğu yetki belgesine itiraz ederek süreci baltalanmak istedi.Yaptığı itiraz nedeniyle toplu iş sözleşmesi sürecini uzatan AKSA Doğalgaz Dağıtım, işçilerine bir kez daha mağduriyet yaşattı.

Bugün enerji alanında yurtiçinde ve yurtdışında büyük yatırımları olan, 4 kıtada üretim, 176 ülkeye satış yapan ve 9 binden fazla personeli bünyesinde barındıran Kazancı Holding'e ait grup şirketi AKSA Doğalgaz Dağıtım A.Ş ve diğer birçok grup şirketinde işçinin anayasal hakkı olan sendikal özgürlüğü engellenmek istendi.

2021 yılında net karı 623 milyon TL olan AKSA Doğalgaz Dağıtım emekçisiyle elde ettiği kazancını emekçisiyle paylaşmaktan imtina ederek, sendikal hakları engelleyecek tutum ve davranışlara girişmesi tepki çekti.

 

SENDİKA ÖNCÜSÜ KADINLARA SÜRGÜN MOBBİNGİ

Mevzuat ve bürokrasi ile süreci baltalamaya çalışan Aksa Gaz bununla da yetinmedi. Uzun yıllardır şirkette çalışan emekçiler, iddiaya göre sendikal örgütlenmeye katılmaları halinde sürgün ile tehdit edildi. Yine iddiaya göre sendikal harekete öncülük eden küçük çocukları olan 3 kadın aynı gün farklı illere sürgün edildi! Sürgünü kabul etmeyen kadınlardan biri işten çıkarıldı.

Konuyla ilgili harekete geçen Hak-İş’e bağlı Enerji İşçileri Sendikası durumu Mersin İş Kurumu’na bildirerek, müfettiş talep etti.

Öte yandan sürgünün yanı sıra mobbinge maruz kalan emekçilere yönelik kıyım şirketin, faaliyet raporu kitapçığında fotoğraflarını kullanıp, ‘Kahramanlar’ diye tanıttığı tüm personeli sendikal faaliyetleri nedeniyle farklı illere sürgüne gönderdiği de iddialar arasında yer aldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA