Tarsuslular "Alzheimer Bilmecesi"ni çözdü | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsuslular "Alzheimer Bilmecesi"ni çözdü


 

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu 2022-2023 Çalışma Dönemi’ne ’21 Eylül Dünya Alzheimer Farkındalık Haftası’ etkinlikleri çerçevesinde başadı. ’Alzheimer Bilmecesinin Ne Kadarını Çözdük? Bilinenler ve Bilinmesi Gerekenler’ konulu program ile başladı.

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu 2022-2023 Çalışma Dönemi'ne '21 Eylül Dünya Alzheimer Farkındalık Haftası' etkinlikleri çerçevesinde Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde düzenlediği 'Alzheimer Bilmecesinin Ne Kadarını Çözdük? Bilinenler ve Bilinmesi Gerekenler' konulu program ile başladı.

Yeni çalışma döneminin ilk programına, Tarsus İlçe Sağlık Müdürü Dr. Orhan Acehan, Tarsus Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Hüseyin Çelik, Tarsus Şehitler Tepesi Mahalle Muhtarı Ruhi Güngör, Şehit Fazlı Kalaycı Ortaokulu Müdürü Tuncay Yıldırır, İclal Ekenler Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri ve davetliler katıldı.

Mersin Alzheimer Derneği Başkanı ve Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aynur Özge, Alzheimer Hastalığı'nın tanımını yaparak başladı, normal yaşlanma ve Demans Hastalığı arasındaki farkı dile getirdi.

Mersin Alzheimer Derneği Üyesi ve Aile Hekimi Dr. Esin Esen Delibaş toplum yararına güzellikler oluşturmak için Alzheimer Derneği çatısı altında gönüllü olarak bir araya geldiklerini ifade ederek, aktif yaş almanın ve gönüllülüğün önemine değindi. Proje ve etkinliklerini anlatan Delibaş, yaptıkları hiçbir işten karşılık beklemediklerini, kimsenin 'ego' savaşına alet olmayacak kadar iyi yüreklere sahip olduklarını, iyi insan olmaktan ve topluma faydalı bir birey olmaktan vazgeçmeyeceklerini, her zaman ve mekanda iyilik ekmenin mücadelesini vereceklerini söyledi.

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu Temsilcisi Nazan Şengül ise yaptığı konuşmada tek başına çıktığı yolun 10. yılında kocaman bir aileye sahip olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Yaptıkları çalışmalarla farkındalık oluşturmanın mücadelesini verdiklerini ifade eden Şengül, Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi, Tarsus Belediyesi ve Hayırsever Ülker Aydın arasında imzalanan üçlü protokolle 2014 yılında hizmete açılan Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde yürüttükleri faaliyetlerde Tarsus Belediyesi ile işbirliği içinde olduklarını ve Tarsus Belediyesi'ne her fırsatta teşekkürü borç bildiklerini söyledi. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA