"TİSAN’DA SİLÜETİ BOZMANIN GEREĞİ YOK" | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

"TİSAN’DA SİLÜETİ BOZMANIN GEREĞİ YOK"


 

Büyükşehir Belediye meclisinde oy çokluğu ile kabul edilen Silifke Tisan’da konutlar için 2, tercihli turizm alanında ise 5 kat yükseklik izni veren teklif son günlerin tartışılan konusu olurken Şehir Plancıları Odası Mersin Şube Başkanı Uğur İnce, yüzde 80’i yapılaşan Tisan’da silüeti bozmanın gereği yok

Hasan Küçük

 

Şehir Plancıları Odası Mersin Temsilcisi Uğur İnce, Ahmet Özdemir’in sunduğu Fay Hattı Programına katılarak kentte yaşanan imar sorunları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

"ANAMUR'DA MAHKEMEYE GİDECEĞİZ"

Silifke Taşucu 1/5 bin ölçekli nazım imar planları bittiğini ifade eden İnce, Anamur’da onaylanan nazım imar planına ise karşı çıktıklarını ve mahkemeye gideceklerini söyledi. Silifke’de imar planlarına yönelik çok sayıda itirazlarının kabul gördüğünü anlatan İnce, "Kırsalda şu an hazırlatılan Çamlıyayla var. Tarsus tamamlanmıştı ancak revizyon planları var. Aydıncık ile ilgili kurum görüşleri revize ediliyor. Biz kırsalda yapılan imar planlarını da takip ediyoruz. Kent merkezinde de Mezitli tamamlandı. Mezitli 1/1000’lik uygulama imar planları bitirildi. Yenişehir'de 3. etap askı sürecinde diğer etaplarla ilgili çalışmalar devam ediyor. Toroslar’ın sınırı ve karakteri daha farklı olduğu için Toroslar etap halinde getiriyor. 3-4 etap onaylandı. Toroslar Belediyesinin 1 etabında kat yüksekliği nedeniyle yasal sürecimiz devam ediyor. Akdeniz’in 1/1000’lik Gazi Mustafa Kemal Bulvarının altı onaylandı. Şu an kentsel çalışma alanlarının 1/5000’lik çalışmaları tamamlanıyor" diye konuştu.

 

"YENİŞEHİRDE BİR ÇOK İNSAN MAHKEMEYE GİDECEK"

Mersin'de planlama süreçlerinin olması gereken şekilde sürdüğünü anlatan İnce, "Mersin ilk defa bu 4 yıllık süreçte imar planlarını konuştu. Çünkü sürekli bir şeyler onaylanıyor. Meclis çoğunluğu nedeniyle bazen acabalar çıktı. Bu acabalar nedeniyle bu planlar bizimde gündemimizde. Biz kamu yararı içeren planla eşitlik ilkesini savunan katılımcı bir planlama anlayışı istiyoruz. İnsanlar planları açtığı zaman neden benim yerim 5, senin yerin 10 kat tartışması yaşamaması lazım. Son zamanlarda aynı sarmala girildi. Yenişehir ilçesinde bir çok vatandaş şu an muhtemelen mahkemeye gidecek. Herkesin eşit hak elde ettiği planlar görmek istiyoruz  Kentin planlama sürecinde adalet sağlanmazsa Mersin bu sarmaldan kurtulmaz. Biz sorumluluk alanımızdaki her konunun sonuna kadar takipçisiyiz. Kentte kanun ve yasa ve yönetmelik hükümleri karşısında yapılan her türlü projelerin takipçisiyiz" ifadelerini kullandı.

 

"TİSAN 30 YIL ÖNCE İMARA AÇILDI"

Tisan'ın şu an imara açılmadığını, 30 yıllık imar ile idare edildiğini vurgulayan İnce, son günlerde kamuoyunda yaşanan tartışmanın Tisan'da ki kat yükseklikleri ile alakalı bir konu olduğunu söyledi.

Tisan’da 30 yıl önce bir plan yapıldığını ve bu plan ile konut alanlarını 2 kat, otel ve pansiyon yaparsan 4-5 kat yapabilirsin denildiğini anlatan İnce, "Ancak 30 yıllık süreçte hiç otel ve pansiyon yapılmıyor. Sonrasında Silifke’nin revizyonları devam ederken kat yüksekliği belirlenmek için deniliyor. Konutlar yine 2 kat olsun ama otel ve pansiyonlar 4-5 kat olsun deniliyor. Şimdi 30 yılda Tisan yarımadasının yüzde 60’lık hatta 80’lik kısmı yapılaşmış. Biz hep şunu savunduk. Mersin’de gerçek manada hiç kimse turizm alanı yapmak istemiyor. Ben serbest şehir plancısıyım. Ben Mersin’de otel yapacağım, arsamı turizm alanı yazın diyeni duymadım. Genelde tercihli turizm alanı olsun, ticaret + turizm olsun, konut + turizm olsun. Tam bu konular tartışılırken bir yönetmelik çıktı.

 

"YÜZDE 80'İ YAPILAŞAN BİR YERİN SİLÜETİNİ BOZMAYIN"

Yönetmelik diyor ki Bakanlık değiştirdi, AVM’leri, ofisleri konut olarak dönüştürebilirsiniz. Şu an burada bir çekincemiz yok şu an gözlemciyiz. Bir meslek odası bir plan onaylanıp askıya çıkmadan yorum yapmaz. Biz sadece şunu söylüyoruz; Yüzde 80’i yapılaşan bir yerde silüeti bozmanın bir manası yok. Bu bugün Tisan olur yarın Arpaçsakarlar ertesi gün Kocavilayet olur. Bunlara insanların dikkat etmesi lazım. Bu plan yapan kurum ve kişilerin dikkat etmesi bunu onaylayan meclis üyelerinin dikkat etmesi gerekir. Bizim kırmızı çizgimiz bu" ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA