Mersin Arkeoloji Günleri başlıyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin Arkeoloji Günleri başlıyor


 

Haber Merkezi

 

İçel Sanat Kulübü tarafından düzenlenen, Mersin Arkeoloji Günleri’nin 27’incisi için start verildi. Kulüpten yapılan açıklamada 30 Eylül 2022 - 01 Ekim 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek arkeoloji günlerinde ilk gün Yenişehir Belediyesi, Atatürk Kültür Merkezi Barış Salonu’nda açılış etkinliği gerçekleştirilecek.

Saat 16.00 İSK XXVII. Mersin Arkeoloji Günleri Açılışı ve Mini Dinleti ile başlayacak etkinlik, açılış konuşmaları ile devam edecek.

Kulüp Yönetim Kurulu Başkanı Abdülmecit Baskın’ın davetlilere hitap edeceği törende protokol üyelerinin de söz alması bekleniyor.

Daha sonra saat 17:00’de Kültürel Mirasa Katkı Ödül Töreni düzenlenecek.

Etkinlikte; Yerelde Kent Kültürüne Katkı Ödülü Aydın Sevim’e, Ulusalda; Kültürel Mirasa Katkı Ödülü ise Doç. Dr. Tülin Selvi Ünlü’ye takdim edilecek.

Etkinlik Halis Gönen’in oturum başkanlığını yapacağı panel ile devam edecek. Panelde;  Prof. Dr. Remzi Yağcı “Aratos Anıt Mezarı 2022 Yeni Bulgular”, Doç. Dr. Deniz Kaplan “Tarsus Hinterlandı 2022 Yüzey Araştırmaları”, Doç. Dr. Mahmut Aydın “Kelenderis 2022 Yılı Kazı ve Onarım Çalışmaları”, Prof. Dr. Ali Boran “Silifke Kalesi 2020-2021 Yılı Kazı Çalışmaları” sunumları ile sürecek.

Asuman Bozkurtoğlu “Antik Kilikya Öyküleri” Resim Sergisi ve Bülent Akbaş “Mersin Ören Yerleri” Fotoğraf Sergisi ile devam edecek gece, geleneksel tanışma ve dostluk yemeği ile sona erecek.

Etkinliğin ikinci gününde yine Yenişehir Belediyesi, Atatürk Kültür Merkezi Barış Salonunda Nuriye Karaoğuz’un oturum başkanlığında Dr. Öğr. Üy. Şener Yıldırım “Korikos Kalesi Kazıları”, Doç. Dr. Yavuz Yeğin “Olba 2022 Yılı Kazı Çalışmaları”, Dr. Öğr. Gör. Dr. H. Asena Kızılarslanoğlu “Dünden Bugüne Elaiussa Sebaste Kazıları ve 2022 Çalışmaları”, Prof. Dr. Murat Durukan “Uzuncaburç Piramit Çatılı Kule Mezar” ve Prof. Dr. Aslı Özyar “Tarsus-Gözlükule Kazısı 2021 Yılı Çalışmaları” sunumları ile sürecek.

İkinci oturumda ise Prof. Dr. Murat Durukan başkanlığında, Prof. Dr. Giulio Palumbi “Mersin-Yumuktepe: Son Çalışmalar ve Yeni Perspektifler”,  Prof. Dr. Mehmet Tekocak “Anemurium 2022 Yılı Kazı, Araştırma ve Restorasyon Çalışmaları”, Dr. Öğr. Üy. Ayşın Özügül “Ayatekla (Meryemlik) Yüzey Araştırması: Güncel Çalışmalar”, Öğr. Gör. Dr. Orkun Hamza Kayci “Orta Toroslar Tarih Öncesi Araştırmaları ve Güncel Sonuçlar” ve Doç. Dr. Gülsün Çiler Algül “Orta Toroslar’da Epipaleolitik Dönem: Eşek Deresi Mağarası” başlıkları ile sunumlar yapacaklar.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA