BELEDİYE ÇALIŞMA YAPTI TAŞUCU’NU SU BASTI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BELEDİYE ÇALIŞMA YAPTI TAŞUCU’NU SU BASTI!


 

Silifke ilçesinde sağanak ve dolu hayatı olumsuz etkiledi, bahçeler zarar gördü, bazı ev ve iş yerlerini ise su bastı. Özellikle Silifke Belediyesi’nin Ağustos ayında yol çalışması yaptığı Taşucu Mahallesi’nde yoğun yağış sonrası pek çok ev iş yerinde bu baskınları yaşandı. Baskınların belediyenin yanlış yol yapım çalışmalarından kaynaklandığı öne sürüldü.

HEDİYE EROĞLU

 

Küresel iklim değişikliği nedeniyle yaşanan kuraklık yağmurların geç gelmesine neden olurken, başlayan yağış kötü altyapı nedeniyle yine su baskınlarına neden oldu. Mersin Meteoroloji Müdürlüğü’nün yağış uyarısı sonrası bazı bölgelerdeki şiddetli yağmur ve dolu hayatı felç etti. Kent merkezinde çok etkili olmasa da ilçelerde ki yoğun yağış özellikle Silifke’de çok sayıda ve iş yerini su bastı.

Sabah saatlerinde başlayan ve saatte metre kareye 38 kilogram yağışın düştüğü ilçede cadde ve sokaklarda su birikintisi oluştu. Sağanak nedeniyle Atatürk evi ve çevresi tamamen yağmur suyu ile dolarken, iş yeri sahipleri ve çalışanları dükkanlarının içindeki suyu temizlemeye çalıştı.

lçe genelinde etkili olan sağanağın ardından dolu da aniden bastırdı. Dolu nedeniyle Akdere Mahallesi'nde salatalık ekili bazı seraların camları kırılırken, Kurtuluş mahallesindeki limon ve çilek bahçelerinde zarar oluştu.

İlçe merkezi başta olmak üzere Kabasakallı, Atayurt, Arkum, Kurtuluş, Sökün, Çeltikçi,Bbahçe, Taşucu, Gülümpaşalı, Bolacalı, Burunucu, Ulugöz, Sarıcalar, Sayağzı, Demircili, İmamlı ve Yenibahçe, mahallelerinde etkili olan dolu yağışı nedeniyle İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin, zarar gören alanlarda hasar tespit çalışması başlatacağı öğrenildi.

 

“İŞ BİLMEZ BELEDİYE SU BASKININA NEDEN OLDU”

Özellikle Taşucu Mahallesi’nde yoğun yağış nedeniyle pek çok ev iş yerinde bu baskınları nedeniyle zor anlar yaşandı.

Bölge sakinlerinden Musa Türkmen, “Bugün burada yoğun yağış oldu. Su baskını var. Bizim apartmanın altı da su altında, araçlar suyun altında kaldı. Belediyelerin yanlış yol yapımı nedeniyle su baskınları oldu. Burada belediye tarafından Ağustos ayında yapılan yol nedeniyle su bastı burayı. Buradaki asfaltı Silifke Belediyesi döktü. Yol yaparken yolun eğimi, suyun akma yönü, suyun tahliyesi düşünülmüyor. Kara asfaltı döküp, üzerinde fotoğraf çektirip gidiyorlar. Şuan su baskını yaşanan bölgelerin hepsi belediyenin çalışma yaptığı yerler. Bizzat görüyorlar ancak buna rağmen bu şekilde yapıyorlar. Sonuç kaçınılmaz oluyor.

Büyükşehir Belediyesi ile koordineli iş yapıyorlar mı bilinmiyor, bir belediye iş yaparken diğeri de yapması gerekenleri yapıyor mu bilinmiyor” diye konuştu.

 

YARDIM GELMEDİ, SU TAHLİYESİNİ VATANDAŞ YAPTI

Öte yandan su baskınları nedeniyle büyük mağduriyet yaşayan Taşucu Mahallesi sakinleri, yardım için başvurdukları resmi makamlardan ise talep ettiği hizmetleri alamadığını savundu. Tüm resmi yerlere başvurmalarına rağmen yardım alamayan yurttaşlar çareyi özel vidanjör çağırmakta buldu. Özel vidanjör hizmeti ile su tahliyesi yapan vatandaşlar yetkilileri göreve çağırdı.

 

BELEDİYELERE YATIRIM ÇAĞRISI

Gerek altyapı yetersizliği gerekse de yağış mevsimi öncesi gereken temizlik, yağmur suyu kanallarının bakım onarımı ve ihtiyaç duyulan yatırımların yapılmaması sonucu hemen hemen her şiddetli yağmurda tekrarlanan görüntüler tepki çekiyor.

Yurttaşlar küresel iklim değişikliğine bağlı, yağışların şiddetinin artması bahanesine sığınan belediyeleri gerekli yatırımları yapmaya çağırdı.

 

‘YAĞIŞLAR MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE’ SAVUNMASI

Yağışlar sonrası yaşanan su baskınları ile ilgli Silifke Belediye Başkanı MHP’li Sadık Altunok ise sosyal medyadan yaptığı açıklamada; “Silifkemizde mevsim normallerinin üzerinde yağan yağmur ve dolu yağışı nedeni ile zarar gören başta Silifke merkez olmak üzere kabasakallı, Atayurt, Arkum, Kurtluş, sökün, Çeltikçi, bahçe, Taşucu, Gülümpaşalı, bolacalı, Burunucu, Ulugöz, Sarıcalar, Sayağzı, Demircili, İmamlı, Yenibahçe, Ovacık mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımıza ve üreticilerimize geçmiş olsun.

Su taşkınlarına ve baskınlarına zamanında müdahalesi ile vatandaşlarımızın bu afeti en az zararla atlatması için mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyemize bağlı Meski ve koordinasyon birimlerimize teşekkür ederim” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA