Mersin’de 24 Kasım Öğretmenler Günü törenle kutlandı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de 24 Kasım Öğretmenler Günü törenle kutlandı


 

Mersin’de 24 Kasım Öğretmenler Günü Cumhuriyet Meydanı ve Kültür Merkezinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Öğretmenler Günü dolayısıyla Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilk tören Cumhuriyet Meydanında düzenlendi. Öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı törende, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca’nın Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla sona erdi.

Buradaki törenin ardından kutlamalar Kültür Merkezinde devam etti. Törene, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, il protokolü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından aday öğretmenler ve emekli öğretmenler adına iki öğretmen konuşma yaptı.

 

"ÖĞRETMEN EĞİTİMİN LİDERİ, GELECEĞİN MİMARIDIR"

İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, İl Milli Eğitim Müdürü Koca, törende yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Başöğretmen’ unvanını aldığı 24 Kasım gününün, 1981'den bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlandığını söyledi. Koca, "Dünyadaki en onurlu mesleklerinin başında gelen öğretmenlik emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve saygın bir meslektir. Öğretmen eğitimin lideri, geleceğin mimarıdır. Öğretmen umudun, adaletin timsali, güvenin, şefkatin abidesidir. Memleketin her köşesinde yüreklere sevgiyi, zihinlere bilgiyi nakış nakış işleyen, toplumun önderidir. Okuyan, düşünen, gelişen ve üreten bireylerde aydınlık bir gelecek için öğretmen hayat kaynağıdır. Her öğrencisinin elinden ve gönlünden tutup onlara modern dünyanın sarp merdivenlerinden tek başına başarıyla tırmanma azmini aşılayan sanatkardır" diye konuştu.

 

"ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ İNSAN YETİŞTİRMEK GİBİ ULVİ BİR AMACA HİZMET EDER"

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan da dünyada sayısız meslek gruplarının olduğunu söyledi. Bu meslek dallarının bir önemi, bir kıymetinin olduğunu ifade eden Pehlivan, "Bunlar içerisinde öğretmenlik mesleğini müstesna bir yeri var. Çünkü öğretmenlik mesleği, insan yetiştirmek gibi ulvi bir amaca hizmet eder. Konusu insandır. Konusu insan olması hasebiyle değeri de o derece yüksektir. Öğretmenlerimiz alfabenin A'sını, B'sini, C'sini öğreterek. işte o insan yetiştirmeye başlar. Ama bununla kalmaz. Hayatın A'sını, B'sini, C'sini de bize öğretir. Hayatın mantığını, matematiğini de öğretir. Anneniz kadar, babanız kadar bizi hayata hazırlar. Öğretmenlerimiz akla gelebilecek bütün konularda bize rehberlik eder. Onun içindir ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' demiştir. Sizler ne kadar iyi yetiştirirse, işte gelecekte o kadar güçlü olacaktır. Bu yola devletimiz de toplumumuz da o derece güçlü olacaktır. Aslında bu söz öğretmenlerimize duyulan güvenin tezahürüdür. Evet öğretmenlerimize çok güveniyoruz. Hepimizin üzerinde öğretmenlerimizin çok emeği var. Bu duygularla bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, hayatını kaybeden öğretmenlerimize baş sağlığı diliyor, emekli olup hayatta olanlara da sağlıklı yaşamlar diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Pehlivan, emekli öğretmenlere hizmet şeref belgesi takdim etti. Pehlivan, daha sonra protokolü üyeleriyle birlikte resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. Öğretmenler turnuvası kupa töreninin ardından, aday öğretmenler yemin ederek mesleğe ilk adımlarını attılar.

Tören, müzik dinletisiyle sona erdi.

 

ÖĞRETMENLER GÜNÜ BOZYAZI'DA DA KUTLANDI

Mersin’in Bozyazı ilçesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Bozyazı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ilk tören 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Alper Ünver’in Atatürk Anıtına çelenk koymasının ardından, kutlamalara Bozyazı Durmuş Tufan Anadolu İmam Hatip Lisesi Çok Amaçlı Salonu'nda devam edildi.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan oratoryo, şiir, zeybek ve türkü gösterimi yapıldı. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA