SEÇİMDEN ÖNCE İL OLACAKLAR ARASINDA TARSUS’TA VAR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SEÇİMDEN ÖNCE İL OLACAKLAR ARASINDA TARSUS’TA VAR!


 

Ünlü anketçi seçimden önce il olacak 12 ilçenin adını paylaştı. Listede Mersin’in Tarsus ilçesi de bulunuyor. 347 bin 314 kişilik nüfusu ile Mersin’in en büyük ilçesi olan Tarsus, nüfus açısından da 26 ilden büyük ilçe konumunda yer alıyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım büyük yankı uyandıran ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet Pösteki, seçime kadar il olması beklediği ilçeleri açıkladı.Son seçimleri en doğru tahmin eden anket şirketlerinden ORC Araştırma'nın Genel Müdürü Mehmet Pösteki, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda heyecanlandıran bir açıklamada bulundu.

 

İL SAYISI 93'E ÇIKACAK

Pösteki, 2023 yılının haziran ayında yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce 81 olan il sayısının 93'e çıkabileceğini söyledi. Kısa sürede açıklamasıyla büyük yankı uyandıran Pösteki, ayrıca il olmasını bekledikleri 12 ilin adını ve nüfus sayısını da takipçileriyle paylaştı.

 

İŞTE O İLÇELER

Aydın - Nazilli: 160.581

Muğla - Bodrum: 187.284

Mersin - Tarsus: 347.314

Şırnak - Silopi: 141.621

Bursa - İnegöl: 286.848

Balıkesir - Bandırma: 161.894

Adana - Ceyhan: 159.955

Ankara - Polatlı: 127.526

Hakkari - Yüksekova: 119.194

Konya - Ereğli: 149.333

Antalya - Alanya: 350.636

Tekirdağ - Çorlu: 284.907

 

TARSUS; 26 İLDEN BÜYÜK

Toplam 347 bin 314 kişilik nüfusu ile Mersin'in en büyük ilçesi olan Tarsus, Türkiye'deki 973 ilçe arasında 63. sırada, müstakil ilçeler arasında 1. sırada. Nüfus açısından da 26 ilden büyük ilçe konumunda yer alıyor.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ilçenin il olması adına geçtiğimiz aylarda bir kampanya başlatarak, ‘illedetarsus.com’ sitesini hayata geçirdi ve taleplerini her platformda dile getirerek, destek arayışı başlattı.

Başkan Bozdoğan, ayrıca Tarsus'un il olması için yaptığı çalışmalar kapsamında makam aracının plakasını 82 yaptı.

 

İL SAYISININ 100'E ÇIKACAĞI ÖNE SÜRÜLMÜŞTÜ

Geçtiğimiz aylarda da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz konuyla alakalı bir açıklama yapmış ve "Cumhurbaşkanı yerleşkesinin yanında bazı yeni yerleşkeler ve misafirhaneler yapıyoruz. Ahlat'ta bundan sonra dünya başkenti gibi dünya liderleri toplanıp, dünyanın sorunlarını görüşecek bir kent haline geleceğiz. Bunu büyüklerimiz açıklayacak. Devlet Bahçelinin önerisi ve Cumhurbaşkanımızın beraber verdiği kararla Türkiye'nin il sayısının 100'e çıkacağı bir zamanda inşallah Ahlat'ımızı da bu şehirler arasına alacağız. Buna da bürokrasi olarak hazırlıklı olalım. Bu müjdeyi de bu güzel şenlikte ifade edeyim" demişti.Demiröz daha sonra Ahlat'ta yaptığı konuşmanın yanlış anlaşıldığını söyleyip; "Bugün Ahlat'ta yaptığım konuşma, bazı yayın organlarında 'İl sayısı 100'e çıkarılacak' şeklinde yanlış yansıtılmıştır. Bu hususta verilmiş bir karar yoktur. Oysaki konuşmamda; 'Türkiye'nin şehir sayısının 100'e çıkarılması halinde Ahlat'ın bunların arasında yer alacağı' temennisidir." ifadelerini kullanmıştı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA