Üreten belediyecilik kazandırıyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Üreten belediyecilik kazandırıyor


 

Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kendi fidanlığında üretiyor, yeniliyor, geri dönüştürüyor...

Haber Merkezi

 

Akdeniz Belediyesi; kaynakların daha verimli ve etkin kullanılmasını sağlamak hedefiyle, ilçe genelindeki park ve bahçeler için gerekli olan banklar, kamelyalar, oyun grupları, spor aletleri ve çöp kutularının üretimini ve tamiratını yapıyor, böylelikle kurum büyük bir gider kaleminden kurtuluyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü Fidanlığında aralıksız şekilde üretim ve yenileme hizmetini sürdüren ekipler; yoğun emek sonucu 753 adet bank, 112 adet kamelyalı piknik masası, 95 adet piknik masası, 708 adet çöp kovası, 120 adet 3 metrelik saksı, 20 takım oyun grubu, 60 adet spor aleti, 10 adet pergola ve 4 adet sundurma imal etti. Üretilen bütün bu malzemeler de ihtiyaç duyan parklar, yeşil alanlar ve halkın ortak kullanım alanlarına konularak vatandaşların hizmetine sunuluyor.

 

FİDANLIKTA, MEVSİMLİK VE UZUN ÖMÜRLÜ BİTKİLER DE ÜRETİLİYOR

Fidanlık ekibi, yukarıda sıralanan üretimin yanı sıra, her yıl yüz binlerce mevsimlik ve on binlerce çok yıllıklı bitkiler de üreterek ilçe genelindeki park ve yeşil alanlarda toprakla buluşturuyor, böylece yine belediyenin olası maliyet kaleminin çok büyük oranda düşmesini sağlıyor.

OKULLAR VE KURUMLARIN ÇİÇEK VE BİTKİ İHTİYAÇLARI DA KARŞILANIYOR

Ayrıca muhtarların talepleri doğrultusunda yine ilçe sınırlarında yer alan mahallelerde bulunan yeşil alanlara 810 kamyon toprak gönderilirken, parklar ve yeşil alanlar ile çeşitli resmi kurumlar ve okulların; 200 bini mevsimlik, 10 bini de çok yıllıklı olmak üzere bitki ihtiyaçları karşılandı. İhtiyaç durumunda belli noktalar için de usta ellerin emeği ile üretimler devam ederken, ekipler hem üretip hem de yeniledikçe, belediye ciddi bir maliyet kaleminden de kurtuluyor.

 

BAŞKAN GÜLTAK, “ÜRETEN BELEDİYECİLİK MODELİ UYGULUYORUZ”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da çalışmalar hakkında yaptığı değerlendirmede; ‘üreten, yenileyen ve böylelikle kazanan bir belediyecilik modeli’ ile yola devam ettiklerinin altını çizdi, bu sayede olası maliyetlerin büyük ölçüde düştüğünü ifade etti. Sözlerini; “Üretmek, yenilemek ve dönüştürmek önemli bir kazanımdır” şeklinde sürdüren Başkan Gültak; “Bu sürecin başından sonuna dek kıymetli personelimizin her birinin kıymetli emeği ve alın teri var. Hepsine çok teşekkür ediyorum.

Çünkü onların sayesinde Akdeniz Belediyemiz, olası birçok maliyet ve gider kaleminden kurtulmuş oluyor. Nitekim kurum olarak bütçemiz noktasında ne kadar güçlü olup rahat nefes alırsak, Akdeniz’e, mahallelerimize ve vatandaşlarımıza yeni hizmet ve yatırımlar sağlamak noktasında çok daha hızlı, yerinde, zamanında ve çok daha kolaylıkla karar alabiliriz” ifadelerini kullandı.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA