Kadına şiddete hayır için yüzlerce balon gökyüzünde | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kadına şiddete hayır için yüzlerce balon gökyüzünde


 

Erdemli Belediyesi kadın personelleri 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde ‘Kadına Şiddet İnsanlık Suçudur’ pankartı açtı, ardından yüzlerce turuncu balonu gökyüzüne bıraktı.

Haber Merkezi

 

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ne dikkat çekmek amacıyla ülkemizin her yerinde kadına şiddete karşı farkındalık etkinlikleri düzenleniyor. Bu etkinliklerin düzenlendiği yerlerden birisi de Mersin Erdemli oldu.

Erdemli Belediyesi Kadın ve Aile Danışma Merkezi, toplumun her yerinde görülen ve görülmesi muhtemel şiddete dikkate çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlediği etkinlikte Erdemli Belediyesi kadın personelleriyle ‘Kadına Şiddet İnsanlık Suçudur’ pankartı açtı ardından yüzlerce turuncu balonları gökyüzüne bıraktı.

Kadına karşı şiddetin her zaman karşısında olduğunu ifade eden Erdemli Belediye Başkan Yardımcısı Niyazi Yıldız, “ Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Erdemlimizde de 25 Kasım Kadına Şiddetin Önlenmesi Günü olarak bir etkinlikle burada bunu dikkat çekmek anlamında gerçekleştirdik. Sadece elle değil, dille, beyinle bile şiddet uygulamanın ne kadar kötü olduğunu, hiçbir zaman unutmamamız gerekir. Bu bilinci de tüm topluma yaymamız gerekiyor. Ancak bu şekilde kadına şiddetin önlenebileceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Erdemli Belediyesi kadın personellerinin kadına karşı şiddete karşı mesajı ise netti.

 

“GÜN DOĞDUĞUNDA HİÇBİR KADIN ŞİDDETE UĞRAMASIN”

Kadına karşı şiddete farkındalık için özellikle turuncu balonları seçtiklerini ifade eden Erdemli Belediyesi Kadın ve Aile Danışma Merkezi Psikoloğu Beyza Tekin, “ Bugün Erdemli Belediyesi’nin önünde turuncu renkli balonlar uçurduk. Turuncu rengi seçmemizin amacı gün doğumunu temsil etmesi. Yeni bir gün doğduğunda artık hiçbir kadının şiddete uğramasını istemiyoruz. Belediyemiz önünde de turuncu balonlar uçurarak kadına karşı şiddete bir farkındalık oluşturmak istedik” diye konuştu.

Tüm kadınların özgür olması gerektiğini ifade eden Müslüme Coşar, “ Biz her türlü şiddete hayır demek için bugün balonlarımızı gökyüzüne uçurduk. Tüm kadınlar özgürdür” diye konuştu.

Şiddetin dini, dili, ırkı olmadığını ifade eden Sema Kurt, “Şiddetin her türlüsüne karşıyız, bu kadın, erkek, çocuk, hayvan hiçbirisi fark etmez. Şiddet şiddettir yani. Bunun cinsiyeti yok, yaşı yok, dini yok, dili yok, ırkı yok. İnsanlar şiddetle hiçbir yere varamayacağını öğrenmesi gerekiyor, her türlü şiddete karşıyız” diye konuştu.

Kadınlar için farkındalık oluşturan platformların daha çok olması gerektiğini ifade eden Bilge Aydın ise,  “Bugünün uluslararası platforma taşınması açısından, kendi açımdan tüm dünya ve insanlık açısından, kadınlar açısından oldukça memnun oldum. Bu konu en küçük platformdan en büyük platforma kadar taşınmalı” diye konuştu.  

Öte yandan etkinlik balonların gökyüzüne bırakılmasının ardından sona erdi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA