Köy halkının 50 yıllık yol çilesi sona erdi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Köy halkının 50 yıllık yol çilesi sona erdi


 

Tarsus Belediyesi, çiftçilerin rahat bir şekilde hasatlarını yapabilmesi, ürünlerini yetiştirebilmesi ve piyasaya rahatlıkla sunabilmesi için 50 yıl sonra ilk kez arazi yollarının malzemeli yol bakım çalışmasını yapıyor. Bu kapsamda İbrişim ve Çakırlı Mahalleleri olmak üzere kırsal tüm mahallelere yol bakım çalışması gerçekleştiriliyor. Yapılan bu hizmetlerden hem tüccarlar, hem çiftçiler, hem de mahalle halkı faydalanıyor. Yol sorunu ortadan kalkıyor, çiftçilerin ekonomik gücü artıyor.

Haber Merkezi

 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın talimatıyla, Tarsus Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğünce Çakırlı ve İbrişim Mahallelerinde tarihte ilk kez kırsal kesimlerdeki mahalle yollarının bakımını yaparak üreticilere kolaylık sağlanıyor. Çiftçilerin arazilerine rahatlıkla gelip ulaşımı sağlanarak yol bakım ve onarım çalışması gerçekleşiyor. Bu yolların yapılmasının milli ekonomiye katkısı olduğunu ifade eden muhtarlar ve vatandaşlar hizmetten memnuniyetini dile getiriyor.

 

“OVADAN TUTUN TOROSLARA KADAR ARAZİLERİN YOL BAKIMI YAPILIYOR”

Çakırlı Mahalle Muhtarı Zekeriya Aksay yapılan bu hizmet ile adeta devrim yapıldığını ve çok memnun olduklarını dile getirerek, “Biz 2019 yerel seçimlerinde göreve geldik. Arazi yollarımız çok kötüydü yani daha önceleri bir kamyon malzeme bile yoktu, hiç almadık. Mahallemiz adeta unutulmuştu. Şu an nerden baksanız hizmet 2 bin kamyonu geçti.  Sadece bizim mahallemiz değil gördüğümüz kadarıyla diğer muhtarlarımız da bahsediyor bu hizmetlerden. Ovadan tutun, Toroslara kadar arazilerin yol bakımı yapılıyor. Bu yolların yapılması ile birlikte hasat ettiğimiz ürünlerimizin ve arazilerimizin değeri artıyor. Bir yerde yol varsa katma değer de artıyor. Milli ekonomiye büyük katkılar sağlanıyor. Bu hizmet için Belediye Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkür ederim.” diye konuştu.

 

“ARTIK ÜRÜNLERİMİZİN DEĞERİ YÜKSELİYOR, ÇÜNKÜ YOL SORUNUMUZ ÇÖZÜLDÜ”

Çiftçilik ile uğraşan ve ürünlerinin bu vesile ile değer kazandığına değinen mahalle sakini Kadir Şimşek, “Mahallemizde arazilerimizin bulunduğu ancak araçla gitmenin mümkün olmadığı, mutlaka çözülmesi lüzumlu olan yollarımız vardı. Biz çiftçilik ile uğraşıyoruz. Tarlalarımızın bulunduğu yollara vasıta ile gitmek mümkün değildi, hayvan ile gidiliyordu. Belediye Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’ın mahallemize yaptığı nice hizmetler için teşekkürlerimizi sunuyoruz, artık ürünlerimizin değeri yükseliyor. Çünkü yol sorunumuz çözüldü, elimizde kalmayacak.” dedi.

 

“BU BİZİM İÇİN MUCİZE”

Çakırlı Mahalle Sakini yıllardan beri buralara el değmediğini belirterek, “Bu bizim için mucize, çok mutluyuz kötü yolda gitmek çok zor bir şey.  Ben bir dönem muhtarlık yaptım, o süreçten beri kanayan yaramız bu yollardı, şimdi çözüldü. Başkanımıza büyük teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

 

“ÜRÜNLERİMİZİN DEĞERİ ARTTI, ARAZİLERİMİZ DEĞERLENDİ VE İNANIN BU HİZMET BÜYÜK HİZMET”

Çakırlı Mahalle Sakini İbrahim Şahin yol çalışması için teşekkürlerini ileterek, “ Bizim mahallemizde genellikle çiftçilik yapılır. Arazilerimiz var, ekiyoruz, biçiyoruz. Bu yollar inanın çok kötü durumdaydı. Ben 48 yaşındayım böyle bir çalışmayı ilk defa görüyorum. Yıl olmuş 2023 hala çiftçimiz yol sorunu çekiyordu. Başkanımız imdadımıza yetişti. Artık rahatlıkla arazimize gidiyoruz, ürünlerimizi kontrol ediyoruz. Ürünlerimizin değeri arttı arazilerimiz değerlendi. İnanın bu hizmet büyük hizmet. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

 

“BU HİZMETLERİ BİZLER GÖRÜYORUZ, HER TÜRLÜ FAYDA SAĞLANIYOR”

İbrişim Mahallesi’nde yapılan malzemeleri yol bakım onarım çalışması hakkında konuşan Mahalle sakini Ali Erkek, “Ben üzüm yetiştiriyorum. Arazilerimize giderken çok zorlanıyorduk. Hayvanlar ile taşıma yapılırdı. Bakın şu an yollarımız yapılıyor, bozuk yerler düzeliyor. Artık istediğimiz her vasıta ile gün aşırı gidip geleceğiz. Yağmur yapınca burası çamur olurdu hepimiz arazilerimizi bırakıp gitmek zorunda kalırdık. Bu hizmetleri bizler görüyoruz, her türlü fayda sağlanıyor. Daha nice yollarımız asfaltlandı. Hizmet görüyoruz, tüm eksikliklerimiz gideriliyor. “ dedi.

Tarsus Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, “Tüm kırsal mahallelerimizde bulunan üreticilerimizin, çiftçilerimizin yollarını yaparak ürünlerini rahatlıkla yetiştirebilmelerini sağlıyoruz. Çakırlı Mahallesi ve İbrişim Mahallesi’nde yol çalışmalarımızı yaptık. Tüm kırsal mahallelerimizde köylerimizde üreticilerimizin vatandaşlarımızın kullandığı yolları yapacağız” ifadeleri kullanıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA