İNSANLIK ÜŞÜYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İNSANLIK ÜŞÜYOR!


 

Resmi rakamlara göre 200, gayri resmi rakamlara göre ise 500 bine yakın mültecinin olduğu tahmin edilen Mersin’de bastıran kara kışta çadırda yaşam mücadelesi verenler ‘İnsanlık üşüyor’ dedirtiyor!

HEDİYE EROĞLU

 

Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan mültecilerin ağır yaşam koşulları bastıran kara kış ile iç sızlatan bir hal aldı!

Sıcak iklime sahip olması nedeniyle mültecilerin tercihinde öne çıkan illerden olan ve resmi rakamlara göre 200, gayri resmi rakamlara göre ise 500 bine yakın mültecinin olduğu tahmin edilen Mersin’de bastıran kara kışta çadırda yaşam mücadelesi verenler ‘İnsanlık üşüyor’ dedirtiyor!

Şehirlerde, fabrikalarda ve atölyelerde kayıtsız ve güvencesiz, oldukça düşük ücretle çalıştırılan mülteciler Çukurova’da daha çok narenciye tarımının yoğun olması nedeniyle mevsimlik tarım işçileri olarak yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor.

Özellikle Mersin – Adana arasındaki bölgede Adanalıoğlu başta olmak üzere belli bölgelerde ve Tarsus’ta ağırlıklı olarak derme çatma çadırlarda zor şartlarda yaşayan mültecilere Tarsus Belediyesi el uzattı.

Tarsus Belediyesi, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ile yürütülen Tarsus Göç Kordinasyon Proje Ekibi ile sahada yaptığı tespitler dahilinde Çöplü Mahallesi’nde bulunan 5 kişilik aileye çadır, battaniye yatak desteğinde bulundu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA