Polisevi sanıkları hakim karşısına çıktı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Polisevi sanıkları hakim karşısına çıktı


 

Mersin’in Mezitli ilçesindeki Tece Polisevi’ne geçen yıl düzenlenen PKK saldırısında 7’si tutuklu, 10 sanığın yargılanmasına başlandı. Mahkeme 7 sanığın tutukluluk durumunun devamı yönünde karar verdi.

Haber Merkezi

 

Mersin'in Mezitli ilçesindeki Tece Polisevi'ne geçen yıl düzenlenen PKK saldırısında 7'si tutuklu, 10 sanığın yargılanmasına başlandı.

Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Sait D, Abdulgalip G, Zeki Ö, Mazlum K, Mazlum D, Kahraman B. ve Ahmet E. katıldı. Avukatların da bulunduğu duruşmada tutuksuz sanık Fatih S. yer almadı.

İddianamede, saldırganların paramotorla geldikleri Tarsus ilçesi Yaramış Mahallesi'ndeki arazinin yakınında bekçilik yaptığına yer verilen Sait D, savunmasında, saldırıyı gerçekleştirenleri tanımadığını söyledi.

Sanık, saldırganlarla bahçede karşılaştığını belirterek, "Karanlık çökmek üzereydi, bahçenin içinden birden bire 2 kadın çıktı. 'Bu saatte burada ne geziyorsunuz?' diye sordum. Biri 'Mersin'den buraya gezmeye geldik' dedi, diğeri hiç konuşmadı. Türkçe bilen kadınla konuşurken Abdulgalip G. geldi. Ben de hava karanlık olduğu için Abdulgalip'e 'Hava da karardı bunları al yola bırak' dedim. Bu kişilerin örgüt mensubu ya da terörist olabileceğini, bu olayı gerçekleştirebileceklerini bilmiyordum" ifadesini kullandı.

Saldırganların sırtlarındaki çantalardan şüphelenmediğini belirten Sait D, herhangi bir hava aracı görmediğini söyledi.

İddianamede, saldırganları aracıyla kent merkezine götürmekle suçlanan Abdulgalip G. de ziraat mühendisi olduğunu, çeşitli işler için bahçeleri gezdiğini anlattı.

Sanıklar da haklarındaki suçlamaları reddetti.

 

MAHKEME HEYETİ KEŞİF YAPACAK

Tanıkları ve avukatları da dinleyen mahkeme heyeti, Sait D, Abdulgalip G, Zeki Ö, Mazlum K, Mazlum D, Kahraman B. ve Ahmet E'nin tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Tutuksuz Fatih S'nin ise savunması için hazır edilmesini kararlaştıran heyet, saldırganların polisevi yakınındaki çöp konteynerine bıraktığı patlayıcı düzenekte parmak izi tespit edilen Dilşah Ercan ve paramotorda parmak izi saptanan ve saldırganları hazırladığı belirlenen Ahmet Ahmo hakkında çıkarılan yakalama emirlerinin infazının beklenmesine hükmetti.

Heyet, şüphelilerin saldırıya hazırlandıkları iddia edilen Tarsus ilçesi Yaramış Mahallesi'ndeki bölgede de keşif yapılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

 

NE OLMUŞTU?

Mersin'in Mezitli ilçesindeki Tece Polisevi'ne yaklaşan bir araçtan inen kişiler, buradaki polislere uzun namlulu silahlarla ateş açmış, polisler ve PKK’li oldukları belirtilen saldırganlar arasında çatışma çıkmıştı. Saldırıda, polis Sedat Gezer yaşamını yitirmiş, bir polis ise yaralanmıştı. Saldırganların ise yanlarındaki bombayla kendilerini patlattığı belirtilmişti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA