Aydıncık: Balık çiftliklerine karşı mısınız, değil misiniz?


 

Turizm için Balıkesir’den kovulan balık çiftliklerinin Mersin’in Aydıncık ilçesinin kuşatmasına karşı yöre halkının mücadelesi sürüyor. İlçedeki balık çiftliği sayısını 12’ye çıkartacak yeni yatırımlar için 11 Temmuz 2023’te yapılacak ÇED toplantısı öncesi halk birleşti.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Aydıncık ilçesi Yenikaş Mahallesi, Soğuksu Mevkisinden batıya doğru çok geniş bir sahada su ürünleri yetiştiriciliğine yönelik birçok firmaya ait 10 adet tesis kurulması için karar verildi.

Hayata geçmesi halinde günde en az 20 bin 460 kg, yılda 7 milyon 467 bin 900 kg pisliğe/atığa neden olacak tesislere karşı birleşen yöre halkı, 11 Temmuz’da yapılmak istenen ÇED süreci öncesi direnişte kararlı olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Aydıncık’ta yapılması planlanan balık çiftliklerinin kente vereceği zararların boyutunu uzmanından öğrenmek amacıyla; Aydıncık Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nun kararı gereğince, bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya 42 kişilik konsey genel kurul üyelerinin 4-5 katı daha fazla vatandaşın katılım göstermesi mücadeleye dair umutları artırırken 11 Temmuz’da yapılacak ÇED toplantısı öncesi moral oldu.

 

“ARTIK BUNDAN SONRA RAHAT UYUNAMAZ”

Direnişe öncülük eden dinamiklerden olan Aydıncık Kent Girişimi Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (AGİKDER), yaptığı yazılı açıklama ile konseyin toplantısına dair bilgilendirme yaptı.

AGİKDER’in açıklamasında, konunun uzmanından ileride yüzleşilebilecek tehlikenin büyüklüğünün dinlendiği vurgulanarak, “Bizlerin tahminlerinden çok öte bir sorunla karşı karşıya olduğumuz ortaya çıkmıştır. Balık çiftliklerinin bugünümüzü ve yarınımızı tehdit eden zararlarını dinleyenlerin, artık bundan sonra rahat uyuyabileceklerini düşünmüyoruz.

 

AÇIK TAVIR KONULMAMASINA TEPKİ

Durum böyle iken ve günlerdir kamuoyu tarafımızdan bilgilendirilirken, toplumu temsil eden görüştüğümüz ya da takip ettiğimiz hiçbir yetkiliden balık çiftliklerinin yapılmasına olumlu yaklaşanı olmamıştır. Ancak, AGİKDER ve Aydıncık Çevre Koruma Derneği Başkanı Mehmet Sarı, Karasekililer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Rüstem Sönmez dışında açık net bir tavır konulmamasını ise yadırgıyoruz.

Bu nedenle, AGİKDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şimşek, Aydıncık Çevre Koruma Derneği Başkanı Mehmet Sarı, Karasekililer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Rüstem Sönmez ile STK’lar olarak sürecin birlikte yönetilmesine karar verilmiştir.

Kent Konseyi Genel Kurulunu oluşturan diğer paydaşlar da bu ‘Yürütme Komitesi’ne her zaman dahil olabilirler.

 

BALIK ÇİFTLİKLERİNE KARŞI MISINIZ?

Gelinen bu noktada; Aydıncık Belediye Başkanı, Belediye Meclisi, Kent Konseyi Başkanı, Aydıncık’ta örgütü bulunan 4 siyasi parti ilçe başkanları, tüm muhtarlarımız, ziraat ve esnaf odalarımız, kooperatifler ve diğer sivil toplum kuruluşlarının tamamının temsil ettiği kurum ya da toplum adına kendi sosyal medya hesaplarından balık çiftliklerine karşı olup olmadıklarını, 11 Temmuz’da ‘hayır’ demek için orada olacaklarını, balık çiftliklerine karşı değilseler de neden olumlu bakıldığının kamuoyu ile paylaşılmasının bir sorumluluk hatta bir görev olduğunu düşünüyoruz. Sessiz kalmanın zımni olarak ‘evet’ anlamına geleceği de unutulmamalıdır. Toplumun tüm kesimlerini, 11/07/2023 Salı Günü Saat 13:00’te geleceğimizin yanında olmaya davet ediyoruz” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA