Nükleer silah projeleri durdurulmalı!


 

Hiroşima’nın 78.yılın ve 6 Şubat depremlerinin 6’ıncı ayında MERÇED Başkanı Sabahat Aslan, “Mersin’de deprem fay hattı yakınında inşa edilen, meydana gelen aksaklıklarla daha şimdiden tehlike yaratan Akkuyu Nükleer Güç Santralı başta olmak üzere, Sinop ve Kırklareli’nde kurulması planlanan santral ile nükleer silah projeleri durdurulmalıdır” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

ABD’nin 2.Dünya Savaşı’nda Japonya’nın Hiroşima ve Nagazaki kentlerine attığı nükleer bombaların üzerinden tam 78 yıl geçti.

Ancak gün geçtikçe gelişme ve artış gösteren nükleer silahlanma, küresel güvenliğe yönelik insanlığı doğasıyla birlikte yok edecek tehlikenin tırmanışını hızlandırdı.

 

“TÜRKİYE, NÜKLEER SİLAHLARIN YASAKLANMASI ANLAŞMASINI İMZALAMALI”

Nükleer karşıtı mücadelenin önemli isimlerinden Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) Başkanı Sabahat Aslan da, Hiroşima’nın 78.yılında küresel güvenliğe yönelik nükleer tehlikenin tırmandığına dikkat çekti.

Nükleer Karşıtı Platformu’ndan, Hiroşima’nın yıldönümü için yaptığı, “Mersin’de deprem fay hattı yakınında inşa edilen, meydana gelen aksaklıklarla daha şimdiden tehlike yaratan Akkuyu Nükleer Güç Santralı başta olmak üzere, Sinop ve Kırklareli’nde kurulması planlanan santral ile nükleer silah projeleri durdurulmalıdır” uyarısını Aslan da dile getirerek, Türkiye’nin zaman geçirmeden Nükleer Silahların Yasaklanması Anlaşmasını imzalaması gerektiğini söyledi.

 

ZARARI HESAPLANAMIYOR!

ABD’nin Hiroşima ve Nagazakiye attığı atom bombalarının, 500 bin kişinin ölümüne 1 milyona yakın insanında yaralanmasına neden olduğunu anımsatan Aslan, “Nagazaki ve Hiroşimaya atılan bombalarının insanlık üzerinde yarattığı felaketlerin izleri günümüzde halen devam etmektedir. Bombalar yüzünden ölen insanları saygıyla anıyor, bu bombaları masum insanların üzerine atan Amerika Birleşik Devletlerini lanetliyoruz.

Atom bombalarının ve nükleer silahların hammaddeleri nükleer santrallerde üretilmektedir. Nükleer santraller tarih boyunca milyonlarca insanın ölmesine, sakat yaşamasına, ekolojik dengenin bozulmasına ve hesaplanamayan milyarlarca para değerinin heba olmasına neden olmuştur.

 

BİR ÇOK ÜLKE VAZGEÇİYOR

Nükleer santrallerin insanlığa verdiği ekonomik ve sosyal zararlarının korkunç boyutlarını Çernobil ve Fukuşima da gördük. Dünyada birçok ülke, nükleer santrallerin kurulum, üretim, işletim ve güvenlik maliyetlerinin çok yüksek olması ve atık sorununun çözülemeyişi, özellikle küresel ısınma ve iklim değişikliğinin yaratmış olduğu felaketler nedeniyle artık Nükleer Santrallerden vazgeçmektedir. 

Tarihte yaşanan nükleer felaketlerden ders almadan ülkemizde yapımı planlanan nükleer santrallerin kurulmasına dönük tüm argümanlar bilimdışı ve hukuksuzdur. Halkın ve bilim insanlarının itirazları görmezden gelinerek yapımına başlanan Akkuyu Nükleer Santrali inşaatında meydana gelen çatlaklar, ilerde meydana gelecek felaketlerin işaretidir. Akkuyu Nükleer Santralinin inşaatında meydana gelen olumsuzluklar kamuoyundan gizlenmekte olup, ÇED raporu hükümsüzdür.

 

“HUKUK AKKUYU’DA GEREĞİNİ YAPMIYOR”

Akkuyu Nükleer Santrali projesiyle ilgili olumsuzluklara karşı hukukta gereğini yapmamaktadır.

Nükleer santraller yaşamı bitirir. Kamu kaynaklarına zarar verir. Yaşadığımız topraklarımızı, işimizi, aşımızı sağlığımızı ve geleceğimizi korumak için,

Ülkemizde Nükleer santrallerin kurulmasını, ülkemizin nükleer çöplük olmasını ülkemizde nükleer silahların üretilmesini istemiyoruz.

Kamuoyunu başta Akkuyu Nükleer Santral projesi olmak üzere tüm nükleer santrallere karşı mücadele etmeye ve Hükümeti, ülkemizde planlanan tüm nükleer santral projelerinden vazgeçmeye çağırıyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA