Akademisyen Hıdıroğlu’ndan ‘iftira’ tepkisi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akademisyen Hıdıroğlu’ndan ‘iftira’ tepkisi


 

Mersin Üniversitesi’nde yaşandığı iddia edilen FETÖ ile bağlantılı şaibeli isimlere dağıtılan doçentlik kadroları ile ilgili tartışmalar sürürken adı geçen akademisyen Duygu Hıdıroğlu, iftiraya maruz kaldığını açıkladı.

 

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi’nin (MEÜ) şimdiki rektörü, personelden sorumlu eski rektör yardımcısı Erol Yaşar ile dönemin rektörü Ahmet Çamsarı’nın FETÖ ile bağlantılı şaibeli isimlere dağıttığı iddia edilen doçentlik kadroları ile ilgili üniversite yönetimi ‘asılsız’ açıklaması yaparken, tartışmada adı geçen başarılı akademisyenden Duygu Hıdıroğlu’ndan da ‘iftira’ tepkisi geldi.

 

“İDDİALAR SOMUT GERÇEKLİKTEN UZAK”

Hıdıroğlu, Sabah Gazetesi’nin köşe yazarlarından Ersin Ramoğlu’nun 02/08/2023 ve 09/08/2023 tarihli köşe yazılarında geçen haber içeriğinin gerçeği yansıtmadığını savunarak, “Bu haber içerikleri asılsız ve somut gerçeklikten tamamen uzak iddialar içermektedir. Şöyle ki, kişilik haklarını zedeleyici nitelikte yazılan iş bu haber içerikleri aynı zamanda iftira suçu niteliğindedir. Bu haber içerikleri somut gerçeklikten tamamen uzak vaziyette olup, saygın bir öğretim üyesi olduğumdan hem akademik hayatımdaki itibarımı hem de sosyal çevredeki itibarımı olumsuz yönde etkilemektedir.

 

“UNVANIMI ÇABAMLA HAK ETTİM”

Eğitim hayatının başlangıcından bu yana her daim başarılı bir kimse olmuş, hali hazırda gelmiş olduğum iş bu unvana kendi çabam ve başarılarım doğrultusunda ulaştım. Gelinen aşamada halen dahi öğretim üyesi unvanının gereklerini layıkıyla yerine getirmekteyim.

Lise eğitimimi bir devlet lisesi olan eski Mersin Fen Lisesi, şimdilerde ise Eyüp Aygar Fen Lisesi olarak bilinen lisede aldım. Akabinde üniversitesi sınavındaki başarım neticesinde yine bir devlet üniversitesi olan Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İşletme Yönetimi 4 yıllık lisans programına üst sıralardan yerleştim. Üniversiteden onur öğrencisi olarak mezun oldum. Çocukluğumdan beri hayalini kurduğum akademisyenlik mesleği için çok çaba harcadım. Önce Çağ Üniversitesi'nde yüksek lisans programını tamamladım. Akabinde Mersin Üniversitesi'nde doktora programını başarıyla bitirdim. Halihazırda Mersin Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktayım.

Gerek ulusal gerekse uluslararası birçok bilimsel kongre ve zirveye katılım sağlayarak kendimi geliştirmekte, alanımda öncü bir akademisyen olarak öğrencilerimden ve diğer öğretim üyelerinden her zaman takdir almaktayım. Birçok bilimsel yayın, proje ve makalem olup, alanımla ilgili birçok bilimsel ödüle layık görüldüm.

Görüldüğü üzere Doç. Dr. Duygu Hıdıroğlu, kariyer adımlarını tamamen kendi çabası ile tırmanmış, şu an bulunduğu konuma büyük emekler harcayarak ulaşmıştır.

 

“GÜVENLİK SORUŞTURMASINDAN GEÇTİM”

Mersin Üniversitesi’nde 2019 yılında Doktor Öğretim Üyesi olarak göreve başladım. Alım sürecinde şahsımla ilgili mevzuat gereği Mersin Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü’nden güvenlik soruşturması ve araştırması yapıldı.

Devletimizin resmi makamlarınca gerekli incelemeler neticesinde alımında bir sorun görülmeyerek alım gerçekleştirilmiştir.

 

“IELTS SINAVINA HAYATIM BOYUNCA HİÇ GİRMEDİM”

IELTS yabancı dil sınav sonucuna göre atama yapıldığına ilişkin söylem de tam anlamıyla yalan haberdir. Nitekim hayatım boyunca belirtilen IELTS sınavına hiç girmedim.

ÖSYM tarafından yapılan YÖKDİL ve YDS sınav sonuçları doğrultusunda üniversitede ilgili kadrolara atandım.

Bu itibarla, işbu haber içeriğinde yer alan tüm iddialar hiçbir şekilde somut gerçekliği yansıtmamakta olup, iftiradan ibarettir” dedi.


   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA