Mühendislerden 30 Ağustos kutlaması | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mühendislerden 30 Ağustos kutlaması


 

30 Ağustos Zafer Bayramının; tam bağımsızlığın, birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin göstergesi olduğunu söyleyen Yücesoy, “30 Ağustos zaferi ile milli ve manevi değerlerinden asla vazgeçmeyen bir millet olduğumuzu göstermiş olduk” dedi.

Haber Merkezi

 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Makine Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı İbrahim Yücesoy, 30 Ağustos Zafer Bayramının 101’inci yıl dönümüne ilişkin yazılı bir açıklama gerçekleştirdi.

Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 26 Ağustos 1922’de Mustafa Kemal Atatürk’ün komutanlığında başladığını ve 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlandığını hatırlatan Yücesoy, “Tüm dünyanın adından övgü ile bahsettiği, nesilden nesile emperyalizme karşı direnen bir halkın destanı haline dönüşen bu zafer bizim için; tam bağımsızlığımızın, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin göstergesi olmuştur. Üzerinden 101 yıl geçmiş olan bu zafer, Anadolu halkının kararlı duruşu ve fedakârlıkları ile Ulu Önder Mustafa Kemal’in yol göstericiliğinde, üstün bir askeri başarı olmasının yanında; din, dil, ırk ve inanç ayrımı gözetmeden omuz omuza mücadele veren bir halka, onurunu ve bağımsızlığını tekrar kazandırmıştır.

Onurla, kıvançla yıl dönümünü kutladığımız bu zaferle; tarihin hiçbir döneminde esareti kabul etmeyen ve şartlar ne olursa olsun bağımsızlığından, vatanın bölünmez bütünlüğünden, bayrak sevgisinden, milli ve manevi değerlerinden asla vazgeçmeyen bir millet olduğumuzu göstermiş olduk.

30 Ağustos Zafer Bayramının 101. Yıldönümünü en içten duygularımızla kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA