Cumartesi Anneleri yalnız değildir | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Cumartesi Anneleri yalnız değildir


 

İHD Mersin Şubesi, Cumartesi Anneleri’ne yapılan müdahale ve gözaltılara tepki gösterdi. ÖHD Mersin Şube Eş Başkanı Kaya, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı istifaya çağırdı.

Barış Çoban

 

İnsan Hakları Derneği(İHD), Özgür Hukukçular Derneği(ÖHD) ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Mersin Şubeleri, Özgür Çocuk Parkı'nda Cumartesi Anneleri'ne destek vermek için basın açıklaması gerçekleştirdi. “Cumartesi Anneleri yalnız değildir” yazılı pankartın açıldığı açıklamayı, ÖHD Mersin Şube Eş Başkanı İbrahim Kaya okudu.

 

“İSTANBUL VALİSİ SUÇ DUYURULARINI ENGELLİYOR”

ÖHD Mersin Şube Eş Başkanı İbrahim Kaya, Cumartesi Anneleri’ne yapılan müdahaleler ve gözaltılar hakkında yapılan suç duyurularının İstanbul Valisi tarafından engellendiğini ifade etti. Kaya, bu nedenle soruşturma yapılamadığını belirterek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya seslendi. Kaya, “Anayasa Mahkemesi’nin ‘basın açıklaması yapmaları engellenemez’ kararlarına rağmen Beyoğlu Kaymakamlığı, Galatasaray’da basın açıklaması yapmamızı nasıl engelliyor? 961. haftamızda polisin 10 gün önce hükmü bitmiş bir yasaklama kararını devreye sokarak gözaltı işlemi yapması, yani bir resmi belgeyi başkalarını aldatacak şekilde kullanması suç değil midir? Anayasa kararlarının uygulanması gerekiyor. Aksi halde bakanın istifa etmesini bekliyoruz. Meşru taleplerimizde ısrarcı olacağız” açıklamasında bulundu.


   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA