Yabancı yatırımcı için neler yapmalıyız? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yabancı yatırımcı için neler yapmalıyız?


 

Mersin’de Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan değerlendirme toplantısında geliştirilecek entegre kümelenme modeliyle yabancı yatırımcının kent başta olmak üzere bölgeye yatırım yapmasını sağlamak adına yapılacak çalışmalar masaya yatırıldı.

Haber Merkezi

 

Geliştirilecek entegre kümelenme modeliyle yabancı yatırımcının başta Mersin olmak üzere bölgeye yatırım yapmasını sağlamak adına Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) toplantı düzenlendi.

Toplantıya; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hüseyin Özgür Yalçın, Çukurova Kalkınma Ajansı Mersin Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mesut Özcan, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

 

NELER YAPILMALI?

Toplantıda konuyla ilgili projelerini sunan Hill İnternational Başkan Yardımcısı Serdar Güçar, entegre kümelenme modeli hakkında bilgi paylaştı. Mersin’in bu konudaki avantajlarını sıralayan Güçar, gerek bu modelin hayata geçirilmesi gerekse yatırımcıların bölgeye çekilmesi için nasıl bir yol haritası çizilebileceğine dair perspektif çizdi.

Toplantı sonunda bir sonraki görüşmeye kadar kümelenme yöntemi ve modeli konusunda atılması gereken somut adımlar üzerinde çalışılması kararlaştırıldı.

 

MERSİN TÜM SEKTÖRLERDE ÖNEMLİ BİR GELİŞME İÇİNDE

Vali Pehlivan, Akdeniz’in ve ülkemizin inci ve öncü kenti Mersin’in tüm sektörlerde önemli bir gelişim süreci içerisinde olduğunu belirterek, bu gelişim sürecinin sadece belirli sektörlerde değil, tarımdan sanayiye, turizmden ticarete bir çok sektörde olduğunu; devletin, hükümetin sağladığı imkanlar ve bütün paydaşların katkılarıyla daha ileri noktalara geleceğini, bu doğrultudaki çalışmaları yakından takip etmeye devam edeceklerini ifade etti.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA