Mersin’in derdiyle dertlenen vekili; Talat Dinçer | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’in derdiyle dertlenen vekili; Talat Dinçer


 

Mersin’de 30 yılı aşkın süre esnafın temsilcisi olarak önemli görevler yürüten ve 14 Mayıs seçimlerinde CHP’den milletvekili olarak TBMM’ye giden Talat Dinçer, Mersin’in her derdiyle dertlenerek, kente fayda sağlayacak işler için yoğun bir mesai yürütüyor.

İBRAHİM YÜNCÜLER

 

Mersin’de 30 yılı aşkın süre esnafın temsilcisi olarak önemli görevler yürüten ve 14 Mayıs seçimlerinde CHP’den milletvekili olarak TBMM’ye giden Talat Dinçer, gazetemizi ziyaret etti.

Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yüksel Ekici ve Sorumlu Yazıişleri Müdürü Hediye Eroğlu ile bir araya gelen Dinçer, fikir alışverişinde bulundu. Çalışmaları hakkında da bilgiler veren Dinçer, Mersin’in sesi, temsilcisi olmak için gece gündüz demeden sahada çalıştığını ve çalışmaya da devam edeceğini belirten Dinçer, kentin çözüm bekleyen sorunları için basın ile diyalog halinde çalışmaya ise ayrıca önem verdiğini aktardı.

 

“MERSİN’E FAYDA SAĞLAYACAK BİR MESAİ İÇERİSİNDEYİZ”

“Mersin’in sorunları acil çözüm bekliyor” diyen Milletvekili Dinçer, özellikle esnaf ve sanatkarın sorunlarına dair uzman olsa da kentin her derdi ile dertlendiğini söyleyerek, “Kentimizin yıllardır talep ettiği, hak ettiği hizmetleri alamadığı için yaşadığı mağduriyetlerin, sıkıntıların giderilmesi için bizlere düşen görevin farkındayız. Bu sorumluluk ve bilinç ile Mersin’e fayda sağlayacak bir mesai içerisindeyiz” dedi. 

 

“AHİLİK, CÖMERTLİK, DÜRÜSTLÜK, KARDEŞLİKTİR”

Ahilik Haftasını da kutlayan Talat Dinçer, temelleri 800 yıl öncesine dayanan ve esnaf teşkilatının tarihi ve kültürel mirasını oluşturan 'Ahilik Haftası'nın önemine dikkat çekti.

Dinçer, ‘Türk İslam medeniyetinin Anadolu’dan dünyaya yayılmasını sağlayan, aziz vatanımızın 'Türkmen yurdu' olmasında sanatı, ilmi ve eğitimi bir arada harmanlayan ahilik, imanın ilimle beslenmesi, çalışma ile şekillenmesidir” diye konuştu.

Açıklamasında ahiliğin sosyal, ekonomik ve kültürel hayatı düzenleyen, topluma yol gösteren değerler manzumesi olduğuna vurgu yapan Dinçer, “Bu anlamda bir okul ve yaşam biçimi olan ahilik, cumhuriyetimizin 100 yıl dönümü olan 2023’e hazırlanırken sanat, ticaret ve iş hayatımıza rehber olacak, toplumsal birliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirecek değerleri içerisinde barındırmaktadır. Ahilik, çalışmayı ibadet sayan bir anlayışla sanat, ticaret ve iş hayatımızda kaliteli ve standart üretimin, müşteri memnuniyetinin, mesleki eğitimin önemini vurgularken, sosyal ve kültürel hayatımızda cömertliği, dürüstlüğü, kardeşliği bizlere öğütlemektedir” ifadelerini kullandı.

 

TALAT DİNÇER KİMDİR?

Talat Dinçer, Yörük bir ailenin çocuğu olarak Mersin'in Toroslar İlçesi'ne bağlı Yavca köyünde doğdu. ve ortaokul eğitimini tamamladıktan sonra Mersin Endüstri Meslek Lisesi'nde lise eğitimini aldı. Üniversite eğitimini ise Erciyes Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ve Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü'nde tamamladı. Ayrıca, 2018 yılında Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde İnsan Kaynakları Bölümü'nde yüksek lisansını tamamladı. İlk 1991 yılında esnaf-sanatkâr teşkilatında sekreter olarak çalışmaya başladı ve aynı yıl Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'nde esnaf ve sanatkârlara hizmet etmeye başladı. Elektronik işiyle ticari olarak ilgilenmeye devam ederken, 2005 yılında Mersin Elektronikçiler Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nın kurucusu olarak başkanlığına seçildi.

Milletvekili olmadan önce 4 dönem Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığını 2 dönem Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu Denetim Kurulu Üyeliği son dönem Yönetim Kurulu Üyeliği görevini üstlen Dinçer, milletvekili olduktan sonra TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyeliğine seçildi.  


   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA