Siyasetten ticarete tepki çeken transfer! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Siyasetten ticarete tepki çeken transfer!


 

Mersin Milletvekilliği de yapan 2021 Aralık’ta Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa eden Lütfi Elvan, Kalyon Holding’in yönetim kurulu başkan vekilliğine getirildi. Holding, Elvan’ın bakanlığı döneminde birçok ihale almıştı.

Haber Merkezi

 

AKP’li eski bakanlardan olan ve önceki hükümetlerde ekonomi yönetiminde önemli görevlerde bulunan ve Mersin Milletvekilliği de yapan Lütfi Elvan, Kalyon Holding’in yönetim kurulu başkan vekilliğine getirildi.

Kalyon Holding, enerji, inşaat, ulaşım, altyapı gibi çok sayıda alanda faaliyet gösterirken, İstanbul Havalimanı, Kuzey-Marmara, TANAP gibi çok büyük altyapı projelerinin yüklenicileri ve bazılarının işletmecileri arasında yer aldı.

Elvan konuyla ilgili açıklamasında şöyle dedi: “Türkiye’nin kalkınma ve büyümesine önemli katkılarda bulunan Kalyon Holding’in Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğini yürütecek olmaktan memnuniyet duyuyorum. Gerek eğitim hayatım gerek kamudaki çalışmalarım süresince edindiğim bilgi ve deneyimi özel sektöre taşıyarak; Holding’in bugüne kadar ülkemize sunduğu değeri daha da artırmasına katkı sunmayı amaçlıyorum.”

Kalyon Holding’den yapılan yazılı açıklamada ayrıca 2019’dan bu yana holding bünyesinde bulunan Mustafa Koçar’ın da CEO’luk görevine atandığı belirtildi.

 

2021’DE AFFINI İSTEMİŞTİ

Öte yanda, Resmi Gazete’nin 2 Aralık 2021 tarihli sayısında yer alan atama kararına göre, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan görevden affını istemişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu talebi kabul etti ve yerine Elvan'ın yardımcısı Nureddin Nebati'yi atadı.

 

TEPKİLERE NEDEN OLDU

Söz konusu görevlendirme tepkilere neden oldu. Gazeteci Muhammed Vefa, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Lütfi Elvan, Kalyon Holding’in Yönetim Kurulu Başkanvekilliğine getirildi. Elvan yıllarca icraatçı bakanlıklarda görev yaptı. Elvan’ın görev yapacağı söz konusu şirket yıllarca bu bakanlıklardan büyük ihaleler aldı. Şimdi, Elvan Kalyon Holding'in tepe yönetiminde... Başka ülkede olsak kıyamet kopardı” ifadelerini kullandı.


   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA