Mersin’de TİP üyelerinden İsrail protestosu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de TİP üyelerinden İsrail protestosu


 

Mersin’de, Gazze’de insanlık suçu işleyen İsrail’e karşı sokağa inen TİP üyeleri, ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya’ya Filistin’e karşı emperyalist duruşları nedeniyle eleştirdi.

BARIŞ ÇOBAN

 

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Mersin İl Başkanlığı, Gazze’de son olarak hastane vurarak savaş suçuna imza atan İsrail’i sokağa inerek protesto etti.

Mezitli Aklan önünde bir basın açıklaması yapan TİP üyeleri ellerinde döviz ve afişlerle İsrail’i protesto etti. Açıklamayı okuyan İl Yönetim Kurulu Üyesi Ceren İnan, “Arkasına emperyalist güçleri alan İsrail, modern tarihin en kanlı katliamlarına devam ediyor. Gazze’de dün El Ehli hastanesini hedef alan, 500’den fazla kişinin hayatını kaybettiği saldırı bir insanlık suçudur. Katliamda hastaneye sığınmak zorunda kalan siviller, hastalar ve çocuklar hayatını kaybetti. Hastane vuran, etnik temizliğe girişen, uluslararası hukuku yok sayarak Filistin kentlerini işgal eden, Gazze’yi bir açık hava hapishanesine çeviren, Filistinlileri yurtsuz, susuz ve ilaçsız bırakan Israil’i lanetliyoruz.

 

SAVAŞ AYGITI İSRAİL YALNIZ DEĞİL

İsrail savaş aygıtı, bu katliamlarında yalnız değil. Emperyalist ABD, Batı’nın kapitalist merkezleri, medyası bir oldular. Bu insanlık suçunun kanı hepsinin ellerinde. Çünkü İsrail onlar için büyük bir askeri üs. Çünkü emperyalist Ortadoğu politikalarının merkezinde işgalci İsrail’i korumak var. Hem de halkları yok etmek pahasına… Yalnız ABD değil, İngiltere’de,

Fransa’da, Almanya’da Filistin bayrağı taşımayı dahi suç hale getirmeye çalışan bu işbirliğine lanet olsun. Bugün yapılacak şey kınama mesajları yayımlamak değil. Israil’le ticaret alanında, güvenlik alanında işbirliğine devam edip, İsrail Büyükelçisine nota dahi vermeyip kınama mesajları yayımlamak ikiyüzlülüktür.

 

“BİZ BÖLGE HALKLARI KENDİ SORUNLARIMIZI KENDİMİZ ÇÖZERİZ”

AKP’yi uyarıyoruz. Irak’ın işgalinde ABD’nin ortağı olmaya çalıştınız. Bu halk size izin vermedi. ABD’yle birlikte Suriye’yi yakıp yıkmaya kalktınız. Kabul etmedik.

Bugün de bu iki yüzlülüğü kabul etmiyoruz. Bugün yapılması gereken somut adımlar atmak, yaptırım uygulamaktır. Bölgemizi kan gölüne çeviren ABD’nin İncirlik’te, Kürecik’te üslenmesini kabul etmiyoruz. Bu üsler derhal kapatılsın. İsrail’le ilişkiler kesilsin. Her tür anlaşmaya son verilsin. Filistinliler, Araplar, Yahudiler, Kürtler, Türkler, Ermeniler olarak biz bölge halkları kendi sorunlarımızı kendimiz çözeriz.

 

“HALKLARA DÜŞMANLIK EDENLER EMPERYALİSTLERDİR”

Hiçbir halkın bir diğerine düşmanlığı yok. Olamaz! Dünyanın dört bir yanında bütün halklar, devrimci, ilerici güçler işgal politikalarına karşı duruyor. Halklara düşmanlık edenler emperyalistlerdir. Onların işbirlikçileridir.

Halkları birbirine düşürmeye çalışanlara, düşmanlık tohumları atanlara, silah tüccarlarına lanet olsun. Ortadoğu’da yayılmacı emeller‑ olanlara lanet olsun.

Biz dil farkı, din farkı bilmeyiz. Biz halkların kardeşliğinden, barıştan yanayız. Biz Filistin’in direnişinden yanayız. Kahrolsun emperyalistler, el‑ kanlı katiller ve onların işbirlikçileri!

Yasasın halkların kardeşliği! Yaşasın özgür Filistin!” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA