Büyükşehir’e granül fabrikasını kaldırma çağrısı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Büyükşehir’e granül fabrikasını kaldırma çağrısı


 

Mersin’in Karacailyas Mahallesinde, Avrupa ve yurt içinden gelen çöplerin yerleşim yerlerine yakın granül fabrikasında ayrıştırılmasına tepkiler sürürken CHP’li Abdurrahman Yıldız’dan CHP’li Büyükşehir Belediyesine tesisin kaldırılması için çağrı geldi!

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de yerleşim yerlerinin ortasında faaliyetlerine devam eden çevre sorunları halkın sağlığını tehdit etmeye devam ediyor!

Özellikle Akdeniz ilçesi Karacailyas ve Emek Mahallesi sınırları içerisinde kurulu geri dönüşüm tesisleri Avrupa ve yurtiçinden gelen katı atıkların dönüştürülmesinde yayılan kötü koku, hava kirliliği, nakliye sırasında yaşanan sorunlar nedeniyle bölgeyi yaşanmaz hale getirmesine tepkiler sürüyor.

 

MAHALLELİ YILLARDIR SESİNİ DUYURAMADI

Tesislerin yerleşim yerlerinden kaldırılması için çalmadık kapı bırakmayan mahalle sakinleri taleplerine bir yanıt alamazken, bu defa seslerini Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Abdurrahman Yıldız duyurmaya çalıştı. Belediye Meclisinin Ocak ayı toplantısında konuyu gündeme getiren Yıldız, Büyükşehir Belediyesine tesisin kaldırılması için çağrı yaptı.

 

“İNSAN SAĞLIĞI GÖZ GÖRE GÖRE YOK SAYILIYOR”

“Mersin Karacailyas Mahallesi'nde insan sağlığı göz göre göre yok sayılıyor” diyen Abdurrahman Yıldız, “Bu fabrikanın kurulu olduğu alan birinci sınıf ruhsat almaya elverişli değil. Halkta kokudan ve biriken ciddi atıklardan rahatsız. Bu fabrikanın buradan kaldırılması lazım. Ki zaten ruhsata da uygun değil. Bir an önce mühürlenerek fabrikanın organize sanayi bölgesine taşınması sağlanmalı. Bu fabrika yurtdışından özellikle İngiltere’den gelen atıkların yakılarak dönüştürüldüğü bir yer. Ama aldığı ruhsatta granül yakma ehliyeti yok. Bu fabrika derhal kaldırılarak 10 km ilerideki sanayi bölgesini taşınmalı. Bu mahallenin talebi ve yetkili kurumun belediyemiz olduğunu düşünüyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA