Eczaneye önce tehdit sonra saldırı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Eczaneye önce tehdit sonra saldırı


 

Tarsus’ta bir eczanenin tehdit edildikten sonra önlem alınmaması nedeniyle saldırıya uğraması tepkilere neden oldu.

Haber Merkezi

 

Mersin’in Tarsus ilçesinde faaliyet gösteren Güler eczanesinde nöbet hizmeti esnasında eczacı, ailesi ve çalışanları saldırıya uğradı. Saldırıya tepki gösteren Mersin Eczacılar Odası eczane önünde basın açıklaması yaparak artan şiddet olaylarına karşı önlem çağrısı yaptı.

 

ECZACILARIN HUKUKİ KORUMA KALKANINA SAHİP OLMAMALARI KABUL EDİLEMEZ

Mersin Eczacılar Odası Başkanı Aliye Akgül Aydın, “Maalesef ülkemizde yine bir sağlık kuruluşunda şiddetle karşı karşıya kalmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. İlimiz Tarsus ilçesinde faaliyet gösteren Güler eczanesinde nöbet hizmeti esnasında meslektaşımız, ailesi ve çalışanları saldırıya uğramışlardır. Meslektaşlarımızın ve eczane teknisyenlerimizin nöbet hizmetlerini güven ortamında verebilmeleri en doğal mesleki hakları olduğu gibi, bu hizmetin aksamaması kamu sağlığı açısından oldukça önemlidir. Güvenlik güçlerimizin özellikle nöbet hizmetinin sunulduğu bölgelerde devriye sayılarının artırılması bu hizmetin güven içerisinde yürütümü açısından son derece önemli olup, şiddete maruz kalan meslektaşlarımızı bir an bile yalnız bırakmaması elzem bir durumdur. Meslektaşımız görevlerini dün olduğu gibi bugün de yoğun çaba ve fedakarlık ile yerine getirirken, şiddet eylemleri ile karşı karşıya kalmaları ve bu noktada hukuki koruma kalkanına sahip olmamaları kabul edilemez bir durumdur” dedi.

 

“GENÇ MESLEKTAŞIMIZIN GÜVENLİĞİ SAĞLANAMAMIŞTIR”

Genç meslektaşının yaşadığı olaya rağmen eczanesinde halk sağlığı hizmetini sürdürmeye devam etiğini işaret eden Aydın, “Saldırgan ilk olayın ardından eczaneden tehdit ederek ayrılmış olmasına ve eczacı hanımın polise durumu bildirmiş olmasına rağmen şahıs olayın üzerinden çok geçmeden ikinci defa eczaneye geldiğinde emniyet güçlerinin orada bulunmaması sebebiyle ailesi ve kendisi savunmasız kalmış ve kardeşi darp edilmiştir. Yıllardır özellikle nöbet hizmetini sunarken tehdit altında olduğumuzu, can güvenliğimizin olmadığını haykırırken bugün; olay anında müdahale edilebilecekken, genç meslektaşımızın güvenliği sağlanamamıştır. Saldırıya uğrayan meslektaşımıza ailesine ve çalışma arkadaşlarına geçmiş olsun diliyor, bu şiddetin artık son bulmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA